Az összes zöld rendszámos autóra érvényes az ingyenes parkolás és az ingyenes átírás, súlyadó, stb?
Vagy csak a tisztán elektromosokra?
Jelenleg van egy 5 millió ft-os 13 éves sportautóm, de meguntam, hogy alig használom és mennek szervízre a 100 ezrek, és sportos vezetés mellett tankolom a 100-as benyát 12 literes fogyasztás mellé.
Lecserélném egy max 7 milliós hibridre vagy elektromosra.
Mivel Bp-i vagyok, hasznos lenne az ingyenes parkolás, és az átírásnak is örülnék.
Hybridek közül toyotán kívül érdemes mással foglalkozni?
Golf gte esetleg? Vagy hasonló sportosabb hibrid?
(A toyotával az a bajom, hogy 99le szinte mind, és szeretem azért, ha megy az autó)
Toyoták nem kaphatnak zöld rendszámot - de a többi hibrid sem sokáig már, valószínűleg még 2025 előtt kivezetik és csak a villanyautóknak marad.
Amúgy ennyiért már pár éves EURO6-os Polo GTi-ket, Clio RS-eket vagy Swift Sportokat dobnak az ember után - nem értem minek vacakolni valaki egy hibriddel ezek helyett, ha sportosság a fontos.
Az ingyenes átírás (vagyonszerzési illeték), gépjárműadó, cégautóadó mindegyikre.
Az ingyen parkolás már nem ilyen egyértelmű, városonként más és más a szabályozás. Budapesten egyelőre minden zöldrendszámos ingyen parkol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!