Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford Focus 1.4 vagy 1.6,...

Ford Focus 1.4 vagy 1.6, melyik évjárattól?

Figyelt kérdés

Használtautó vásárlás előtt állok és 1.5millio körül vennék autot. Konkrétan a Fordok érdekelnek és egy kis véleményt vagy tanácsot szívesen fogadnék.

Munkába járás 70km/nap és mellette hétvége kirándulás.

Benzinest keresek.

Előre is köszönöm. :)

2023. máj. 31. 10:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

1.4 kevés, az max városba jó. 1.6 jó motor, az sem annyira a hosszú távokra van, de az már bírja, főleg ha a VVT-set veszed, kicsit erősebb, nyomatékosabb, jobban fogyaszt. Én ajánlanám az 1.8 vagy 2.0 motorokat is, azok a Mazdáé, de nem rosszak azok sem.

Mindenképpen javasolnám, hogy vásárlás előtt szervizben emeltesd fel és nézzétek át első sorban a hátsó futóművet, mert ott ha a szilentek meghalnak, akkor drága mulatság a felújítás, viszont ha jó, akkor szerintem a kategória legjobb futóműve.

Jó autók, ha jó állapotú példányt veszel és karban tartod, akkor jó szolgálatot tesznek.

2023. máj. 31. 11:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az 1.8as meg a kettes a Mazdáé? A fordot nem tudott ilyen köbcentibe motort gyártani vagy mi? Az 1.6amire kell elég.
2023. máj. 31. 11:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az 1.25 1.4 és 1.6 motorok konstrukcióban ugyan azok. Ami évjáratra én gondolok ott az 1.4 80hp az 1.6 meg 100hp ami szerintem nem egetrengető különbség és ugye a kisebbre a kötelező is olcsóbb lesz.

Nekem is benzines van de munkába járásra inkább dieselt vennék.

2023. máj. 31. 11:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
3as! Kettes focusból van 1.25ös ford is? 😮 Amúgy nem mindenki 100kmre jár dolgozni. Minek akkor dízel.
2023. máj. 31. 11:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja az lehet abban nincs csak a fiestában.

Dízellel ha 5km re jársz dolgozni akkor is kevesebbet költesz üzemanyagra mintha benzinessel tennéd. De ez mindenkinek a maga elképzelése nem akarok senkit megtéríteni.

2023. máj. 31. 11:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

#2 Az elmúlt pár évtizedben nem tűnt még fel, hogy a gyártók költségcsökkentés miatt ide-oda vásárolják egymástól a dolgokat? Ebben a korosztályban a Ford (Focus, Mondeo), Mazda (3, 6) és a Volvo (C/S/V 30/40/50) bizniszelt együtt. A futómű mindegyik alatt a Fordé, az 1.4 és 1.6 a Fordé, az 1.8 és a 2.0 a Mazdáé, illetve benzinből az 1.6 a PSA-é. Ezen kívül mindegyik szóban forgó modell kapott saját motort is, pl. Volvónál a nagyobb köbcentisek sajátok, Fordban a V6-os és ami az ST-ben van (hirtelen nem tudom mi) az Ford, stb.

Ez nem tudás kérdése, hanem a pénzé.

2023. máj. 31. 12:12
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ma meg már főleg a fillérb@szás megy.
2023. máj. 31. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!