Ford Focus 1.4 vagy 1.6, melyik évjárattól?
Használtautó vásárlás előtt állok és 1.5millio körül vennék autot. Konkrétan a Fordok érdekelnek és egy kis véleményt vagy tanácsot szívesen fogadnék.
Munkába járás 70km/nap és mellette hétvége kirándulás.
Benzinest keresek.
Előre is köszönöm. :)

1.4 kevés, az max városba jó. 1.6 jó motor, az sem annyira a hosszú távokra van, de az már bírja, főleg ha a VVT-set veszed, kicsit erősebb, nyomatékosabb, jobban fogyaszt. Én ajánlanám az 1.8 vagy 2.0 motorokat is, azok a Mazdáé, de nem rosszak azok sem.
Mindenképpen javasolnám, hogy vásárlás előtt szervizben emeltesd fel és nézzétek át első sorban a hátsó futóművet, mert ott ha a szilentek meghalnak, akkor drága mulatság a felújítás, viszont ha jó, akkor szerintem a kategória legjobb futóműve.
Jó autók, ha jó állapotú példányt veszel és karban tartod, akkor jó szolgálatot tesznek.

Az 1.25 1.4 és 1.6 motorok konstrukcióban ugyan azok. Ami évjáratra én gondolok ott az 1.4 80hp az 1.6 meg 100hp ami szerintem nem egetrengető különbség és ugye a kisebbre a kötelező is olcsóbb lesz.
Nekem is benzines van de munkába járásra inkább dieselt vennék.

Ja az lehet abban nincs csak a fiestában.
Dízellel ha 5km re jársz dolgozni akkor is kevesebbet költesz üzemanyagra mintha benzinessel tennéd. De ez mindenkinek a maga elképzelése nem akarok senkit megtéríteni.

#2 Az elmúlt pár évtizedben nem tűnt még fel, hogy a gyártók költségcsökkentés miatt ide-oda vásárolják egymástól a dolgokat? Ebben a korosztályban a Ford (Focus, Mondeo), Mazda (3, 6) és a Volvo (C/S/V 30/40/50) bizniszelt együtt. A futómű mindegyik alatt a Fordé, az 1.4 és 1.6 a Fordé, az 1.8 és a 2.0 a Mazdáé, illetve benzinből az 1.6 a PSA-é. Ezen kívül mindegyik szóban forgó modell kapott saját motort is, pl. Volvónál a nagyobb köbcentisek sajátok, Fordban a V6-os és ami az ST-ben van (hirtelen nem tudom mi) az Ford, stb.
Ez nem tudás kérdése, hanem a pénzé.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!