OBD2 hibakód törlésnél miért jön íródik vissza a hiba?
Lambda szonda hibát ad a kocsi (P0138), de nem volt hibás, csak le volt húzva pár percig a csatlakozó, aztán vissza lett dugva.
A hibát törlöm, de azt mondja a szoftver, hogy törlés után újra beíródott.
És valóban bennmaradt a hiba.
Kérdés, hogy valami feltételnek még teljesülni kell e hogy a hibát ki lehessen törölni? Pl. megtett kilóméter, vagy idő? Vagy, mit csinálok rosszul?

Ha visszaíródott akkor elég egy tized másodperces pillanat is ahhoz hogy ne működjön és azt már hibának érzékeli a rendszer ezért dobja be a hibakódot független attól hogy nem állandó. Töröld ki még egyszer és ha újra bedobja akkor valami gond van még akkor is ha a szonda működőképes.
Én magát a csatlakozót vizsgálnám meg elsőkörben, nincs-e szakadás akár minimálisan is illetve a kontaktokat átpucolnám kontaktsiztítóval jó alaposan és ecsettel kitörölgetném, mert ez is okozhat ilyen hibát akár pillanatnyi időre is.
Már mindent mértem, tisztogattam, kiszedtem, kipucoltam a szondát is.
Lehúztam újra járó motornál, és további két hibát írt be. Visszadugtam. Töröltem a 3 bejegyzést. A két újat törölte is, a korábbi bejegyzés viszont bennmaradt megint.
A fura az, hogy ez egy zöld pipa bejegyzés (Torque felületén), Historic Fault felirattal. Szóval nem piros a bejegyzés.
De, ugyanezt látom laptoppal is.
Lehet hogy nincs semmi gond, csak még tényleg valami idő kell hogy végleg törlődjön?

Rendben. Várok még a szonda vásárlással.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!