Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Imobiliser csak az indítást...

Imobiliser csak az indítást gátolja vagy az ajtó nyitást is?

Figyelt kérdés
Tehát ha pl valakinek ugyanolyan autója van mint nekem akkor a kulcsa is meg egyezik tehát ki tudja nyitni az én ajtómat vele vagy az ajtó zárnak is kell az imobiliser kódja hogy kinyiljon?
2023. máj. 22. 16:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Más a kulcs is, tehát az ajtót sem tudja kinyitni, a slusszkulcs is és az immobiliser chip is más, szóval az autót sem tudja elindítani.
2023. máj. 22. 16:56
 2/3 anonim ***** válasza:

"Tehát ha pl valakinek ugyanolyan autója van mint nekem akkor a kulcsa is meg egyezik..."

Nem egyezik meg. A kulcsoknál a variációk száma véges, de sok. Ez azt jelenti, hogy lehet két olyan autó, amit ugyanaz a kulcs nyit, de ez elég ritka. Az immobilizer az ajtónyitást nem gátolja meg, tehát ha a kulcs formája ugyanolyan, ki tudja vele nyitni, de az indítás sikertelen lesz. El tudja fordítani a gyújtáskapcsolót, gyújtást tud adni, indítózni is lehet vele, de a motor nem fog beindulni, mert a gyújtáskapcsoló körüli gyűrű egy adott chip jelét várja, mással nem engedélyezi a motor indítását.

2023. máj. 22. 17:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Persze szép is lenne, ha minden azonos típusú autóval rendelkező személy kedvére nyitogathatná a másik autóját és lopkodhatna ki belőle bármit. :DDD

Más a kulcs, ezért kulccsal nem nyitható, illetve a távirányító is az autóhoz van kódolva, minden autó csak a saját távirányítójának jelét fogadja el.

2023. máj. 22. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!