Szeretnék A2-es jogsit. Mennyire nehéz megszerezni és miben más a KRESZ része?
Mennyire nehézre nem lehet válaszolni. Valakinek könnyű, valakinek nehéz. De mivel nem az első kategóriád, így szerintem a B-hez képest könnyebb lesz, mert már van közlekedési rutinod.
A kresz része jobban fókuszál a motorosokra vonatkozó szabályokra, de nagyjából ugyanaz.
"Riogattak itt azzal is, hogy elbukhatom a már meglévő jogsim, ha nem sikerül..."
Marhaság.
Meglévő jogsit nem tudom elbukni. KRESZ szinte ugyanaz, nyilván a vezetéstechnikai és műszaki kérdések mások, meg van pár plusz szabály várakozással kapcsolatban, de mivel B jogsival segédmotort is lehet vezetni, azok a kérdések elvileg a B-s tananyagban is benne voltak.
A "nehéz megszerezni" kicsit jó kérdés, ha még soha nem motoroztál, én első körben befizetnék egy direkt kezdőknek szánt tréningre (Budapesten, Kecskeméten és Debrecenben is tart ilyet a Safety-Hungary például, ha elmúltál 14, szívesen várnak), hogy egyáltalán tetszik-e az egész. Én egyből a korlátlant csináltam, a még A2-vel vezethető, de A2-t kisebbel is teljesíthető motorral ment legnehezebben a rutinpálya, rengeteg órát vettem, kinek milyen érzéke van hozzá. Meg ugye nem olcsó hobbi, védőfelszerelést kell venni, folyton be kell öltözni-le kell vetkőzni, tankolni is kell, tréningekre járni minimum szezonok kezdetén, szóval érdemes elmenni egy ilyen bevezető tréningre, hogy minimálisan felmérje az ember, akarja-e.
Ahogy előttem is írták, az hogy mennyire megy az nagyon egyén és oktatófüggő. Nekem a rutinra nagyon vacak oktatóm volt, igazából semmit nem tanított. Ha Fehérvárra mennél, akkor privátban megmondom hova ne menj. Van egy volt kolléganőm, neki például nagyon nehezen megy, és szerintem már a 60 rutinóra felett jár,szegény lassan kicsúszik a 2 évből is. Arra is készülj fel, hogy eső esetén se maradnak el az órák, én a városi 90%-át és a vizsgát is esőben vezettem le.
Kresszel nem volt gondom, de régóta van B-s jogsim.
Köszönöm, hogy ennyien írtatok. :)
Még sajnos sosem motoroztam, úgyhogy semmi tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban. Ugye mikor jártam vezetni, már nem volt rutin pálya, hanem egyből forgalomban kezdtünk. Motor esetében, gondolom ez másképpen van azért.
#2 . Kecskemét tök jó ötlet, jelentkezem majd arra a 2 napos alapozásra, köszönöm az ajánlást! Csongrád megyében lakom egyébként, a környéken szeretnék majd sulit nézni, ahova tudok jelentkezni. Sajnos nincsen olyan ismerősöm, akinek lenne nagyobb motorja, jó lett volna, ha alkalmam van legalább utasként kipróbálni, milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!