Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szeretnék A2-es jogsit....

Szeretnék A2-es jogsit. Mennyire nehéz megszerezni és miben más a KRESZ része?

Figyelt kérdés
3 éve van B jogsim, de szeretnék motorozni. Családban egyetlen támogatom van ezzel kapcsolatban, még a párom is ellene van, szerinte hülyeség. Szerintem meg nem. Önmagam miatt szeretném, és hátha úgymond pozitív hatást hozna az életembe. Riogattak itt azzal is, hogy elbukhatom a már meglévő jogsim, ha nem sikerül, de úgy gondolom, menne ez nő létemre is.
2023. máj. 17. 22:44
 1/7 anonim ***** válasza:

Mennyire nehézre nem lehet válaszolni. Valakinek könnyű, valakinek nehéz. De mivel nem az első kategóriád, így szerintem a B-hez képest könnyebb lesz, mert már van közlekedési rutinod.

A kresz része jobban fókuszál a motorosokra vonatkozó szabályokra, de nagyjából ugyanaz.

"Riogattak itt azzal is, hogy elbukhatom a már meglévő jogsim, ha nem sikerül..."

Marhaság.

2023. máj. 17. 22:50
 2/7 anonim ***** válasza:

Meglévő jogsit nem tudom elbukni. KRESZ szinte ugyanaz, nyilván a vezetéstechnikai és műszaki kérdések mások, meg van pár plusz szabály várakozással kapcsolatban, de mivel B jogsival segédmotort is lehet vezetni, azok a kérdések elvileg a B-s tananyagban is benne voltak.

A "nehéz megszerezni" kicsit jó kérdés, ha még soha nem motoroztál, én első körben befizetnék egy direkt kezdőknek szánt tréningre (Budapesten, Kecskeméten és Debrecenben is tart ilyet a Safety-Hungary például, ha elmúltál 14, szívesen várnak), hogy egyáltalán tetszik-e az egész. Én egyből a korlátlant csináltam, a még A2-vel vezethető, de A2-t kisebbel is teljesíthető motorral ment legnehezebben a rutinpálya, rengeteg órát vettem, kinek milyen érzéke van hozzá. Meg ugye nem olcsó hobbi, védőfelszerelést kell venni, folyton be kell öltözni-le kell vetkőzni, tankolni is kell, tréningekre járni minimum szezonok kezdetén, szóval érdemes elmenni egy ilyen bevezető tréningre, hogy minimálisan felmérje az ember, akarja-e.

2023. máj. 17. 23:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták, az hogy mennyire megy az nagyon egyén és oktatófüggő. Nekem a rutinra nagyon vacak oktatóm volt, igazából semmit nem tanított. Ha Fehérvárra mennél, akkor privátban megmondom hova ne menj. Van egy volt kolléganőm, neki például nagyon nehezen megy, és szerintem már a 60 rutinóra felett jár,szegény lassan kicsúszik a 2 évből is. Arra is készülj fel, hogy eső esetén se maradnak el az órák, én a városi 90%-át és a vizsgát is esőben vezettem le.

Kresszel nem volt gondom, de régóta van B-s jogsim.

2023. máj. 18. 01:02
 4/7 anonim ***** válasza:
#3 Szerintem a motoros oktatás 90%-át be kéne lőni a levesbe. Én nem is rendes oktatókkal, hanem vezetéstechnikai instruktorokkal toltam le a rutint, és rengetegen jöttek az online foglalós rendszerben úgy, hogy amúgy más iskolában tanulnak, csak eljönnek ide két hétig párszor gyakorolgatni vizsga előtt. Amiket meséltek, hát, a fülem ketté állt. "Üljél fel, menj a pálya végére, gyere vissza, ne borulj fel, ne boríts bóját." Ez nem oktatás. Szerencsére mostanra normális lett a feladatsor rutinra, de azért még mindig látni akár youtube-on is elképesztően otromba "megoldásokat".
2023. máj. 18. 01:07
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 Sajnos itt is ez volt. Egy 160 centi körüli nő volt a rutinoktató, de szinte oda se figyelt,folyton telefonált. Időpontozás katasztrófa, meg nem elég,hogy télen szünetel a motoros oktatás, még évi 2x elmennek hetekre nyaralni. Most is nem tudom mi van, mert rutinra rég nem láttam jönni senkit. Minket is egy beugró oktató vitt városban. Az említett volt kolléganő se ment már 2 hete rutinozni. Majdnem 1 év volt mire végigjártam a tanfolyamot. Még most is hihetetlen.
2023. máj. 18. 01:21
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 Az durva. Én februárban ülem életemben először motoron, március végén volt a KRESZ vizsgám, június második felében kezemben volt a jogsi, úgy, hogy 38 rutinórát vettem.
2023. máj. 18. 01:27
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ennyien írtatok. :)

Még sajnos sosem motoroztam, úgyhogy semmi tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban. Ugye mikor jártam vezetni, már nem volt rutin pálya, hanem egyből forgalomban kezdtünk. Motor esetében, gondolom ez másképpen van azért.

#2 . Kecskemét tök jó ötlet, jelentkezem majd arra a 2 napos alapozásra, köszönöm az ajánlást! Csongrád megyében lakom egyébként, a környéken szeretnék majd sulit nézni, ahova tudok jelentkezni. Sajnos nincsen olyan ismerősöm, akinek lenne nagyobb motorja, jó lett volna, ha alkalmam van legalább utasként kipróbálni, milyen.

2023. máj. 18. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!