Ha ma veszek egy autót akkor az 2-3 múlva hány % al lesz olcsóbb?

Valahol 0 és 13 millió között.
Őszintén mégis honnan tudjuk? :D Függ a márkától, a típustól, a motortól, a karbantartástól, a felhasználástól, a piac jövőbeli állásától, a gazdaságtól, meg még a kiskutya f*szától is. De várjál megyek hozom a varázsgömbömet.

Nehéz pontosan megmondani, mert sokváltozós a dolog. Pláne a mostani faramuci piaci helyzetben.
Két autóm van. Az egyiket 2012-ban vettem 1,3 millióért. Eltelt 11 év, beleraktam csak nálam plusz 180.000 km-t. És kb 1 millió körül el tudnám adni. Tehát alig vesztett az értékéből. Igaz vigyáztam is rá végig, rozsda és sérülésmentes, végig garázsban tartottam, minden karbantartást megkapott gyári alkatrészekkel.
A másik autómat 2018-ban vettem újonnan 7,3 millióért. Mivel második autónak lett véve, relatív kevés km ment bele, 5 évesen mindössze 50.000 km-nél tart. Teljesen újszerű, karcmentes kívül-belül, elég jól felszerelt. Hasonlókat látok árulni 6-6,8 millió körül. Tehát ha százalékosan nézzük, ez sem veszített túl sokat az árából.
Ha most megveszel egy autót 13-ért és tegyük fel a piaci helyzet jelentősen nem változik, azaz
ha nem lesz államcsőd,
ha nem terjed ki a háború,
ha nem szállnak el az egekbe a kamatok,
ha továbbra is akár éveket kell várni egy új kocsi rendelésére,
ha nem teszel bele csillió km-t,
ha nem amortizálod le,
ha ugyanilyen meredeken drágul tovább az új autók ára, mint most (tehát a 13 milliós autód újonnan két év múlva 20 körül kapható),
ha stb-stb., akkor 10 körül jó eséllyel el tudod adni két év múlva. De nyilván ez csak feltételezés, mert rengeteg a "ha". A jövőbe nem lát senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!