Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha ma veszek egy autót akkor...

Ha ma veszek egy autót akkor az 2-3 múlva hány % al lesz olcsóbb?

Figyelt kérdés
Ha ma veszek pl 13millióért egy szalon autót akkor az kb 2év múlva mennyit fog érni?mennyivel lesz olcsóbb?
2023. máj. 14. 09:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Attol is függ milyen autó úgyhogy ezt nem lehet megmondani
2023. máj. 14. 09:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Valahol 0 és 13 millió között.

Őszintén mégis honnan tudjuk? :D Függ a márkától, a típustól, a motortól, a karbantartástól, a felhasználástól, a piac jövőbeli állásától, a gazdaságtól, meg még a kiskutya f*szától is. De várjál megyek hozom a varázsgömbömet.

2023. máj. 14. 09:52
 3/9 A kérdező kommentje:
:D
2023. máj. 14. 09:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyban függ a típustól és az állapotától. Na meg a soha nem látott gazdasági helyzettől. Ha akkor is 1-1,5 éves várólista lesz ugyanarra a modellre, akkor nem sokkal, sőt... Új autót befektetési céllal ilyen árkategóriában nem lehet venni
2023. máj. 14. 10:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha gallyra töröd akkor 0 forintot, ha csak annyit mész vele, hogy éppen megjárasd kicsit és ezek mellett nagyon vigyázol rá akkor csak annyival lesz kevesebb amennyit az infláció elvisz.
2023. máj. 14. 10:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm,csak azért kérdezem,mert kb 2-3 évre tervezek autót vásárolni, utána csere :)
2023. máj. 14. 10:47
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván, ha lenne annyi pénzed, hogy kihozz egy 13M új autót, 2 év múlva meg egy másikat, akkor nem kellene itt megkérdezned, és igazából nem is számítana
2023. máj. 14. 10:56
 8/9 A kérdező kommentje:
:D alapból nincs, 4éve gyüjtögettem
2023. máj. 14. 10:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Nehéz pontosan megmondani, mert sokváltozós a dolog. Pláne a mostani faramuci piaci helyzetben.

Két autóm van. Az egyiket 2012-ban vettem 1,3 millióért. Eltelt 11 év, beleraktam csak nálam plusz 180.000 km-t. És kb 1 millió körül el tudnám adni. Tehát alig vesztett az értékéből. Igaz vigyáztam is rá végig, rozsda és sérülésmentes, végig garázsban tartottam, minden karbantartást megkapott gyári alkatrészekkel.

A másik autómat 2018-ban vettem újonnan 7,3 millióért. Mivel második autónak lett véve, relatív kevés km ment bele, 5 évesen mindössze 50.000 km-nél tart. Teljesen újszerű, karcmentes kívül-belül, elég jól felszerelt. Hasonlókat látok árulni 6-6,8 millió körül. Tehát ha százalékosan nézzük, ez sem veszített túl sokat az árából.

Ha most megveszel egy autót 13-ért és tegyük fel a piaci helyzet jelentősen nem változik, azaz

ha nem lesz államcsőd,

ha nem terjed ki a háború,

ha nem szállnak el az egekbe a kamatok,

ha továbbra is akár éveket kell várni egy új kocsi rendelésére,

ha nem teszel bele csillió km-t,

ha nem amortizálod le,

ha ugyanilyen meredeken drágul tovább az új autók ára, mint most (tehát a 13 milliós autód újonnan két év múlva 20 körül kapható),

ha stb-stb., akkor 10 körül jó eséllyel el tudod adni két év múlva. De nyilván ez csak feltételezés, mert rengeteg a "ha". A jövőbe nem lát senki.

2023. máj. 14. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!