Mennyi valójában Honda Civic 1.8-as [UFÓ] olajfogyasztása?
Igaz nekem 2007-es van, akkor fogyaszt olajat, ha pörgeted. Ha 3-4 ezer körül elváltasz, nem pörgeted leszabályzásig, akkor nem fogyaszt olajat (legalábbis az enyém nem). Benzinből nyáron 7 a vegyes, télen 8, de ebben sok a város. Nyáron klímával, 2 fővel, csomagokkal országúton 5,8 körül mentem vele.
Összességében én nagyon meg vagyok elégedve vele, megy, ha kell, megbízható, kényelmes.
Nekem szedán van de ugyanaz az 1.8-as motor van benne,egyszer cseréltem olajat eddig és elhanyagolható mennyiség fogyott belőle,gyakorlatilag semmi.
2007-es 208e km-el,magyarországi autó és végig számlával szervízelt,5W30-as olajjal.Ha értelmes módon használták és cseréltek olajat benne akkor nem fog semennyit fogyasztani,nagyon jó ez a motor.
Benzinből városban 8-9,országúton 6,autópályán 7 körül fogyaszt.Nekem kb 10e km alatt 8,28 az átlag de 70-80%-ban városban megyek,rátankolással számolva.
#3 Ha tudod, hogy mi számít jelentős mennyiségnek, akkor tudod azt is, hogy ENNÉL mi számít jelentősnek. Nincs olyan, hogy ami az egyiknél sok, az a másiknál megfelelő. Modern kort írunk, az elmúlt 30 évben nem nagyon készült olyan benzinmotor, aminél van nagyobb mennyiségű olajfogyasztás, ami normálisnak minősül. Amit leírtam (és elmondásod szerint tudod), az mindenre vonatkozik.
Ráadásul a Honda alapvetően mindig is jó motorokat gyártott, szóval elég bugyuta dolog azt feltételezni, hogy pont a Honda nem tud úgy megtervezni egy motort, hogy az ne egye az olajat. Szerintem a köztudatban egyik motor sem híresebb az olajfogyasztásról, mint az Opel Ecotec motorok, felalábbis az első generációsok, de igazából annál sem igaz, alapvetően azok sem ették az olajat, csak ha elhanyagolták az olajcserét, akkor könnyebben elkezdett kopni, mint az átlag, ami olajfogyasztáshoz vezet. De itt megint visszakanyarodunk oda, hogy mi számít soknak, mi elfogadhatónak, amit elmondásod szerint tudsz.
Szóval nincs is kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!