Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik friss jogsisként izgultat...

Akik friss jogsisként izgultatok a kezdetekben, hány óra után váltatok magabiztossá? (Vagy ha az elején csak családtaggal mertetek vezetni, hány óra után mertetek egyedül elindulni?)

Figyelt kérdés
Még egyszer: a kérdés nem a született tehetségeknek szól, akik forgalmi vizsga után már magabiztosak voltak.
2023. máj. 12. 07:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Október óta van jogosítványom, novemberben vettem autót. Először januárban mertem egyedül vezetni, egy másik városba mentem. Nagyjából másfél-két hónapja már pesti viszonylatban is vezetek, de még nem annyira a belvárosban, hanem inkább kisebb forgalmú részen. Még mindig nem vagyok magabiztos, de alakul. Nem vezetek mindennap, de heti 3-4 alkalommal autóba ülök.
2023. máj. 12. 07:55
 2/8 anonim válasza:
100%
Első utam volt para, utána magabiztosan vezettem, kb 2hónap után viszont benéztem egy kereszteződésben a dolgokat, nem adtam elsőbbséget a szembejövőnek miközben én balra kanyarodtam. Simán csak kihagyott az agyam, nagyon felkavart, és utána extrán odafigyeltem. Lesznek ilyen szituációk amikor előjön a rutintalanság. 100%-ig a vezetésre koncentrálj, ha fáradt,álmos,beteg,fejfájós,lelki bajos vagy, akkor inkább ne vezess amíg kezdőnek érzed magad. Ne vonja el semmi a figyelmed az a lényeg, akkor nem lesz baj, és hamar beleszoksz az egészbe, vezess egyedül is mindenképp.
2023. máj. 12. 07:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát rólam a béna tanuló szobrát meg lehetne mintázni. Nagyon kínszenvedés volt az egész tanulásom, pedig egész normális oktatóm volt, de valahogy mégse passzoltunk össze. Na a lényeg, hogy én utáltam az egészet, csak azért nem hagytam abba sokszor, mert már annyi pénzem benne volt. Ehhez képest második vizsgán átmentem, de szerencsém is volt.

Jogsi után hónapokig nem vezettem, aztán vettem autót, párszor eljött velem a férjem, de igazából magabiztosabb akkor lettem, mikor egyedül kezdtem el vezetni. Én olyan típus vagyok, hogy jobban szeretem magam kitapasztalni a dolgokat. Persze először csak városban, minimális forgalomban vezettem, heti 2-3szor kb. Pár hónap után éreztem hogy uralom az autót. Még olyan magabiztos nem vagyok, de biztonsággal tudok közlekedni.

2023. máj. 12. 08:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, és az izgulás is azzal párhuzamosan múlt el, mikor már éreztem, hogy valamennyire rutinból mennek a dolgok. Ezen pedig tényleg csak a gyakorlás segít.
2023. máj. 12. 08:07
 5/8 anonim ***** válasza:

Én 2018 augusztusában szereztem a jogsimat. Viszont én leginkább egyedül szerettem vezetni sokáig amíg nem éreztem magam teljesen magabiztosnak mert a családom szeretett beleszólni, az meg hibába kényszerített.

Arra nem emlékszem, hogy mennyi idő után lettem magabiztos, itt a környéken ahol lakom elég hamar de azt kb 1-2 éve érzem, hogy már most bárhol az országban zökkenőmentesen és teljes magabiztossággal tudok közlekedni.

2023. máj. 12. 09:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát én vezetek lassan több, mint fél éve egyedül, de csak ha ül mellettem vki, akkor vagyok nyugodt. A probléma, hogy mindig lesz egy barom, aki a kanyarban parkol és nem látni ki, olyan, aki pont kihajt eléd vagy előzni kell, mert traktor van, amitől kivagyok. Aztán levillog meg dudál, mert szerinte lassan mész ki kereszteződésnél, amit persze te látsz csak be. Aztán rádtapad, de nem akar megelőzni, éjjel külön jó, ha ezt reflektorral csinálja. A barmok miatt nekem már eléggé elment a kedvem a vezetéstől. Amikor csúszik az autó, mert vízátfolyásos, akkor is lesz, aki megelőz, töksötétben is, mert a 80 az szüttyögés. Én örülök, ha nem kell vezetni, de sajnos szinte minden nap kell. Hétvégén vagy kisebb forgalomnál azért nyugodtabb vagyok. Először úgy gyakorolj.
2023. máj. 12. 09:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, nagyon sokat segítettetek, ment a pacsi! 😊 Arra én is rájöttem, hogy jobb egyedül mennem, családtag többet árt mint használ.
2023. máj. 13. 06:44
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Csaladtag nem jó. Mindenki más, haver, kolléga, szomszéd üljön be melléd.
2023. máj. 13. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!