Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sokan vásárolnak részletre...

Sokan vásárolnak részletre vagy lízingre autót?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy új(abb)autót vásárolni de sajnos nagy keretem nincs rá, félek a részlet fizetéstől hogy hatalmas összegek lennének a havi törlesztők.

2023. máj. 11. 19:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell félni. Fix törlesztős konstrukciót kell kötni olyan törlesztőre, ami belefèr
2023. máj. 11. 19:46
 2/10 anonim ***** válasza:

Én is részletre vettem új autót, bár az autó vételárrának nagy részét befizettem, így teljesen jó a törlesztő.

5 évre fix 37.000 (kerekitve).

Nem kell tőle félni.

2023. máj. 11. 19:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Én korábban gondolkodtam rajta, hogy így veszek autót. Csak azóta nagyon elmentek az árak.
2023. máj. 12. 00:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Sokan szoktak így vásárolni persze, ez természetes. Én viszont annak a híve vagyok, ha sikerül rá el tennem kp ban akkor lesz kocsi. Ha pedig nem akkor nem lesz. Manapság semmi sem biztos. Egyik napról a másikra bár ki elveszítheti a munkahelyét azért erre is gondolni kell. Előrelátónak kell lenni valamennyire.
2023. máj. 12. 08:07
 5/10 anonim ***** válasza:

Sokan vannak így vele, bevált dolog.

Csak persze mérlegelni kell - tényleg fontos neked, hogy sokmilliós új/újszerű kocsiban ülj, és havi szinten fizesd erre egy kamatos vételár részleteit + szervizeld ha vége a garinak + az alapból is kamattal terhelt vételár után az értékcsökkenést is bukjad, vagy elég lenne egy olcsóbb, fapadosabb, régebbi de megbízható autó (létezik ilyen típus elég sok), ami kisebb kényelemben, nulla presztízzsel, de ugyanúgy elvisz A-ból B-be?

2023. máj. 12. 22:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Matekozni kell és nem csak egy kereskedönél, szalonnál. Mivel a garancia alatt a gyártó határoz meg nagyon sokmindent, igy némileg magasabbak lesznek a végköltségek új autó esetén. Ugye az olajszervizeket, kopó-fogyó alktrészeket a garncia alatt sem a gyártó állja, márha pedig egy BMW-t lizingelsz, vagy hitelezel, akkor ott a szerviz simán van egy havi törlesztö.

Söt, a Mercedes már azért is garit von meg, ha nem mész évi x kilómétert az autóval.

Érdekes, hogy egy új Audi A1 szervizköltsége 30%-kal magasabb, pedig az autó az utolsó csavarig VW Polo és az új, 0km-es ára egy VW osztállyal feljebb van. Vagyis az A1 áràért VW Golf kapható.

2023. máj. 12. 23:53
 7/10 anonim ***** válasza:

4-es.

Hamarabb lesz 10M egy most 7-be kerülő swift mire az árát összepakolod.

2023. máj. 13. 23:09
 8/10 anonim ***** válasza:

7-es válaszoló 4-es vagyok.

Igen tudom! De eléggé bizalmatlan vagyok, annak idején a svájci hitelt sokan fel vették aztán a családban volt olyan aki a hatszorosát fizette vissza. Tudom az egy bedőlt dolog volt, de engem megtanított arra, hogy hitelt ne nagyon vegyek fel! Persze van mikor sajnos muszáj, de jobb vigyázni vele.

2023. máj. 14. 07:48
 9/10 anonim ***** válasza:

8: a svájci frank alapú hitelről tudni lehetett, hogy ahogy a neve is írja a svájci frank árfolyamán alapszik, ami meg bármikor változhat. Ergo egy rizikós konstrukció.

Lett volna akkor is fix törlesztős forint alapú hitel, csak drágábban.

Ez olyan, hogy most se szabad változókamatú hitelt felvenni.

2023. máj. 14. 09:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Az igaz!
2023. máj. 14. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!