Vannak olyan emberek, akik az átlagosnál gyakrabban vizsgáltatják az autójukat?

Hogy érted?
Én pl. mindig figyelem az autómat, a legkisebb szokatlan dologra, zörejre is azonnal viszem a szervizbe. Sokat megyek, olajcsere is fél évente van. Akkor is mondom a szerelőmnek, hogy bármi gyanúsat lát rajta, nyugodtan cserélje. Cserealkatrészekből is inkább jó legyen, nem az olcsóság az elsődleges. De sokszor úgy veszem észre, hogy inkább ő próbál meggyőzni dolgokról, hogy "jól van az úgy".
Ha ilyenekre gondolsz, akkor például én ilyen vagyok.

Mi az átlagos?
Nálam 10-12 ezrenként történik olajcsere és légszűrőcsere mindkét autómon, illetve rendszeresen át van nézve minden szempontból, főleg az amelyiket napi szinten használom. Hibátlan autóval szeretek közlekedni, de szerintem ezzel sokan vannak így.

Nálam 15 ezer km egy olajcsere, mivel nem városozok. Levegőszűrő, üzemanyagszűrő minden második olajcserekor. Ez mind pont fele intervallum, mint amennyit a gyártó megszabott. Azaz kb fél évente van szervizben a kocsi.
Én azon szoktam elképedni, hogy a neten árulnak használt fékbetétet, használt kuplungtárcsát. És ezek szerint ezekre van kereslet! :O Eszembe nem jutna kopóalkatrészből használtat felrakni.

@8, oh hogyne. Szerintem ez nem meglepő, ha azt nézzük, hogy mi vagyunk az olcsón megvett régi prémiumautók országa. Az hogy rozsdás, kopott, szar az egész nem érdekes, csak Audi, BMW, Mercedes, esetleg Volkswagen legyen!
10 éves de "jól tárolt, jó mintájú" gumit is megvesznek sokan. Nem csak régi Swiftre, hanem olyan autókra is ami nyom annyit és tud annyira menni hogy különösen lényeges lenne rá a jó gumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!