2013-as Fabia 1.2 TSI mennyire veszélyes vétel?
Figyelt kérdés
Gondolkozom egy 2-es Fabia vételén.
Milyen különbség van ráncfelvarrás előtti/utáni közt?
Illetve a 12 év végén tudtommal megjelentek már a szíjas 1.2-esek.
Ha tsi-t vennék akkor mindenképp ezt, vagy inkább maradjak a szívó 1.4 86 lónál?
Mennyivel drágább egy vezérlés csere?
Illetve mennyire érzékeny az a motor?
2023. máj. 1. 16:56
1/8 anonim 

válasza:

Alapvetően nem a legmegbízhatóbb motor a világon, de ha időben cserélik rajta az olajat és a láncot akkor ennek se lesz nagy baja. Az előnye az 1.4gyel szemben hogy dinamikusabb és takarékosabb.
2/8 anonim 

válasza:

2-es fabiaban nem szíjas a vezérlés
Dióhéjazás, vezérlés csere aztán amúgy nincs velük baj, ha normálisan cserélték az olajat benne.
4/8 A kérdező kommentje:
Valóban, elnéztem.
3-as Fabia-ra gondoltam 2014-ből.
1.2 TSI, (EA211)
Nem a láncosra gondoltam. Azzal tudom több a probléma, na de ezzel is még?
2023. máj. 1. 20:58
5/8 anonim 

válasza:

Össz egészében ez a tsi utálat eléggé felvan fújva. Egyáltalán nem voltak olyan rosszak még a láncosak se, mint ahogy a sok hülyétől hallani lehet. A szíjasok stabilabb konstrukciók.
6/8 anonim 

válasza:

7/8 anonim 

válasza:

4-es
Nem, a szíjasoknál csak a kokszosodás probléma áll fent
6
Itt is, megveszik vezérlés lecserél és nem lett volna probléma.
8/8 anonim 

válasza:

Az EA211 motorok teljesen jók. Szerintem átlag feletti a megbízhatóságuk a mai turbo benzinesek között. Ráadásul igen jól fogyasztanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!