Mi lehet a baj az alapjárattal?
A probléma a következő:
Van egy 125ccm 4t egyhengeres (vízszintes blokk) terepmotorom. A motor hibátlanul működik és kb. 10 perc motorozás után van stabil alapjárat, egészen alcsony fordulton is (1300 RPM), azonban indításnál egyszerűen képtelen tartani. A motor rögtön indul de mint már mondtam kb 10 percig folyamatosan tartanom kell a gázt mert máskülönben a motor leáll. Mi lehet a probléma ha ezenkívül egyébként tökéletesen működik?

#2 Megpróbálhatod, de max. egy picit segít. Igazából ha üzemmelegen 1300 körül van az alapjárat, akkor az normális, esetleg feltekerheted 1400-1500-ra, hátha akkor kicsit stabilabban jár amíg hideg, persze ez meg azzal jár, hogy normál üzemben magasabb lesz az alapjárat, mint kéne. (Nem tudom, mi a specifikációd, nekem nem terepmotorom van, 1300 pluszmínusz 100-at ír a gépkönyv, az kb. a standard tudtommal.)
Meg persze karbipucolás, szelephézag ellenőrzése sem árt, ha eljött az ilyen jellegű szerviz ideje, de a leírtak alapján nem gondolnám, hogy baja van. 600-as, 20 éves motorom is simán leáll szívatóval is az első 5-10 percben, főleg, ha előző nap esőn kellett állnia, meg azért is, ha túl sok gázt adok és megfullasztja a túl dús keverék. Alapvetően az oldja meg a problémádat, ha a bemelegedésig te is csak bemelegítesz a motorozáshoz, mi az oktatáson is 5-10 percig a rutinpálya körül vagy parkolóban lassan szlalomozgattunk, hogy mi és a motor is bemelegedjünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!