Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a baj az alapjárattal?

Mi lehet a baj az alapjárattal?

Figyelt kérdés

A probléma a következő:

Van egy 125ccm 4t egyhengeres (vízszintes blokk) terepmotorom. A motor hibátlanul működik és kb. 10 perc motorozás után van stabil alapjárat, egészen alcsony fordulton is (1300 RPM), azonban indításnál egyszerűen képtelen tartani. A motor rögtön indul de mint már mondtam kb 10 percig folyamatosan tartanom kell a gázt mert máskülönben a motor leáll. Mi lehet a probléma ha ezenkívül egyébként tökéletesen működik?

2023. máj. 1. 14:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Mert még nem üzemmeleg, gondolom nincs szívató, úgyhogy kénytelen vagy a gázt húzni. Nem lehet, hogy egy csavarral állítható az alapjárat? Azzal egy picit tudnál rajta segíteni, de az sajnos tény, hogy egy nem üzemmeleg motor nem jár normálisan.
2023. máj. 1. 14:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a gyors választ. Igen van csavar, esetleg növeljem az alapjátot?
2023. máj. 1. 15:00
 3/3 anonim ***** válasza:

#2 Megpróbálhatod, de max. egy picit segít. Igazából ha üzemmelegen 1300 körül van az alapjárat, akkor az normális, esetleg feltekerheted 1400-1500-ra, hátha akkor kicsit stabilabban jár amíg hideg, persze ez meg azzal jár, hogy normál üzemben magasabb lesz az alapjárat, mint kéne. (Nem tudom, mi a specifikációd, nekem nem terepmotorom van, 1300 pluszmínusz 100-at ír a gépkönyv, az kb. a standard tudtommal.)

Meg persze karbipucolás, szelephézag ellenőrzése sem árt, ha eljött az ilyen jellegű szerviz ideje, de a leírtak alapján nem gondolnám, hogy baja van. 600-as, 20 éves motorom is simán leáll szívatóval is az első 5-10 percben, főleg, ha előző nap esőn kellett állnia, meg azért is, ha túl sok gázt adok és megfullasztja a túl dús keverék. Alapvetően az oldja meg a problémádat, ha a bemelegedésig te is csak bemelegítesz a motorozáshoz, mi az oktatáson is 5-10 percig a rutinpálya körül vagy parkolóban lassan szlalomozgattunk, hogy mi és a motor is bemelegedjünk.

2023. máj. 1. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!