Mitől lehet habos a hűtővíz?
Ford Mondeo 2.0 tdci.
Tegnap menet közben pályám azt vettem észre, hogy a mindig stabil 90 fokot mutató vízhőfol hirtelen zuhanni kezdett, majd visszaállt. Ezt 3x megcsinálta egy 100km-es úton. Hazaérve azt vettem észre, hogy hab van a kiegyenlítő tartályban. A víz nem fogyott, az olaj rendben van, a víz sem olajos, az autó nem füstöl. A víz sem forr, pont az, hogy inkább visszaesik a hőfok menet közben. Làtott már valaki ilyet?
Ha minden ok,akkor nem szabadna habnak lennie sehol.Olajbetöltő sapka belül nem trutyis,habos?
Régebbi kocsimon nekem is volt ilyen habos hűtőfolyadék problémám,sajnos hengerfejes volt.
Nem habos az olajbetöltö sapka és az olaj is teljesen rendben van.
Ebben a kocsiban van olajhűtő külön termosztáttal, azt a tippet kaptam, hogy lehet az olajhűtő szivároghat, mert akkor leeshet a hőfok. Hengerfejnél pont az, hogy forr a víz.
A szervíz majd megoldja de addig is mennem kell vele sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!