Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyszerűbb a jogosítványt...

Egyszerűbb a jogosítványt vidéken letenni, mint Budapesten?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy talán nyugodtabb a közlekedés, jobban lehet tanulni és figyelni és talán kisebb a forgalom és még szebb is
2023. ápr. 28. 12:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%
Én tapasztalatból mondom, hogy tanulni Budapesten jobb, vizsgázni vidéken. Szerencsémre pont ebben a cipőben jártam: monori autósiskola, ezért Cegléden vizsgáztatnak, a vezetési órákat viszont Pesten tartottuk. Így tulajdonképpen mindenre felkészülten kellett vezetnem egy nyugodt, vidéki nagyvárosban. Nem mondom, hogy hű de nehéz Pesten vizsgázni, de lényegesen több buktató tényező van, mint bárhol máshol.
2023. ápr. 28. 14:46
 12/22 anonim ***** válasza:
61%
#9 De tegyük hozzá, vizsgázni sem lehet akárhol, Szolnokon is vannak forgalmas többsávos utak pl. Ezeket szerintem senki nem tudja kikerülni, és tök mindegy, hol tanul. Amúgy én az A kategóriát Pesten csináltam, nem sokszor vezettem autót Budapesten, és szerintem még nyugisabb is volt, mint annak idején vidéken a B.
2023. ápr. 28. 18:26
 13/22 anonim ***** válasza:
#11 Egy buktató tényező létezik, a figyelmetlenség. Én azon is meglepődtem, mert azt hittem, ez már idejétmúlt, hogy barátnőm 3 éve is még fizetett egy húszast, hogy levizsgázzon. Nekem semelyik kategóriámnál nem merült fel említés szintjén sem opcióként.
2023. ápr. 28. 18:27
 14/22 anonim ***** válasza:

Értem amit mondasz, igazat adok, de ez nem ennyire egyszerű.

Az átlagember életének egyik legstresszesebb órájában nagyon nem mindegy, hogy 1000 autóval és 80 gyalogossal, vagy 25 autóval és 3 gyalogossal találkozik a vizsga során. Nagyon sok múlik azon, hogy milyen és mekkora a forgalom. Nyilván tudni kell vezetni nagyobb forgalomban is, de mint mondtam, ez a stresszhelyzet miatt nem ilyen egyszerű.

Nekem másodjára sikerült a B kategóriás forgalmi vizsga. Elsőre kifogtunk egy olyan reggelt, amikor minden zebrán el kellett engedni legalább egy gyalogost. Végül nem figyelmetlenségből buktam meg, csak nem tudtam, hogy meg kell várnom azt a gyalogost, aki még 5-10 méterre volt a zebrától, amikor elmentem előtte.

Másodjára (három héttel később, már június végén, 35 fok volt) ha akartam volna se tudtam volna gyalogos miatt megbukni, mert egyszerűen nem találkoztam eggyel sem, ahogy az autók száma is minimális volt, egyetlen helyen kellett elsőbbséget adni bárkinek is, pedig továbbra is Ceglédről van szó, viszonylag forgalmas város.

2023. ápr. 29. 09:16
 15/22 anonim ***** válasza:

#14 Azért álljunk meg egy szóra! A forgalmi vizsga nem stresszes az átlagembernek, ha igen, akkor bajok vannak. Mikor fog bárki 1 órát úgy vezetni, hogy egyszerre ez mind igaz:

- ismerős a terep, útvonal

- mondják neki az útvonalat, nem kell térképre, gps-re nézni, nem kell gondolkodni rajta

- nem szól hozzá senki, nem zavarják

- tudja, hogy nem lehet balesete, vagy ha mégis, akkor sem őt terheli a felelősség, hanem az oktatóját

Sokkal stresszesebb friss jogsival autóba ülni.

2023. ápr. 29. 09:32
 16/22 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt stresszes friss jogsival autóba ülni, de ezek szerint egyéne válogatja. A forgalmi vizsga viszont stresszes volt, mert már nagyon szerettem volna jogosítványt és sikertelen vizsga esetén 3-4 hetet kell várni, ami szintén idegőrlő.

2023. ápr. 29. 09:46
 17/22 anonim ***** válasza:
61%
#15: szerintem te vagy a kakukktojás, a többségnek stresszesebb a vizsga.
2023. ápr. 29. 09:55
 18/22 anonim ***** válasza:
#17 Lehet. Én minden rutin- és forgalmi vizsgámmal úgy voltam, mint egy iskolai dolgozattal vagy egyetemi vizsgával. Azokon is csak az izgul, aki felkészületlen.
2023. ápr. 29. 12:04
 19/22 anonim ***** válasza:
61%

"De tegyük hozzá, vizsgázni sem lehet akárhol, Szolnokon is vannak forgalmas többsávos utak pl. Ezeket szerintem senki nem tudja kikerülni, és tök mindegy, hol tanul."

de igen, vidéken simán ki lehet kerülni a forgalmas többsávos utakat, ha tényleg kisvárosban tanulsz. Szolnok közel sem kisváros.

2023. ápr. 29. 18:53
 20/22 anonim ***** válasza:
61%
#19 És lehet kisvárosban vizsgázni? Általában oda járnak órára az emberek, ahhol vizsgázni kell. Mondjuk ezzel sem értek egyet, hogy útvonalakat tanulnak be, de azért nem túl gyakori az, hogy aki kisvárosban lakik, aztán megyeszékhelyen fog vizsgázni, az az első pár órán meg rutinfeladatok gyakorlásán kívül ne menne órára országúti/éjszakai vezetést közbeiktatva, ahol vizsgázni fog. Vagy javíts ki, ha tévedek, én pl. karcagi vagyok, tudom, 35 éve még Kisújszálláson is lehetett vizsgázni, de én 12 éve rutinvizsga után csak Szolnokon vagy országúton vezettem.
2023. ápr. 29. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!