Június 24. Én jár le a jogsim? Elmenjek már a háziorvoshoz vagy ráér még? Nem baj ha ennyi idővel előtte csináltatom meg?
Telefonon meg kellene kérdezned a háziorvosodat, hogy milyen laborvizsgálatot akar. Sok helyen a laboroknál több hetes várakozás van a nem sürgős vizsgálatokra. Esetleg előre kellene időpontot foglalni.
De a másik dolog, hogy a jogosítvány az egészségügyi alkalmasságtól számítva érvényes 2, 3, 5, 10 évig. Ami azt jelenti, hogy ha a lejárat előtt csináltatod az alkalmassági papírt, akkor vesztetsz egy évet. Ha utána, akkor meg pár napig nem lesz jogosítványod.
Azt nem is tudom, hogy ha valaki mindennap vezet, akkor ezt el lehet-e kerülni.
Június 24-én van a születésnapod?
Ha igen, akkor az a felállás, amit a 2-es írt.
Ha nem, akkor úgy kalkulálj, hogy a születésnapodig lesz érvényes, függetlenül attól, hogy mikor csináltatod. Tehát, ha a születésnapod 04.27. és 06.24. közé esik, akkor csak utána menj el orvosira. Ha nem, akkor mindegy mikor mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!