Miért van ez így?
Az egyik lehetőség az, hogy megérzed a jövőt, tudod, mi lesz a trend évek, évtizedek múlva.
A másik az, hogy a közlekedésben nem árt, ha vannak szabályok. Az, hogy valaki barkácsol egy harmadik féklámpát valami lámpából, amit épp talál és az arrafelé világít, amerre épp sikerül neki, tetszőleges fényerővel, nem a legjobb megoldás. De ha megvannak a szabályok rá, hogy hol kell elhelyezkednie, milyen színnel és fényerősséggel kell világítania, akkor lehet garantálni, hogy a hátulról jövők tudják, hogy ez féklámpa, viszont nem égeti ki a szemüket.
Ezt a pótféklámpás dolgot én is benyeltem.
Anno láttam nyugati autókban, és beszereltem magamnak a faros skodámba.
Vizsgakor ki persze kellett venni mert még nem "élt" a rendelet, de aztán rákövetkező évben már árúsították minden sarkon. Az összes fröccsöntős kisiparos, ezeket a műanyag lámpácskákat gyártotta.
Mikor már majdnem minden autóban legálisan beépítették, akkor kitalálták az E-betűs hercehurcát, vagyis több mint a felét lehetett megint kiszedni.
Ez egy ilyen ország......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!