Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van ez így?

Miért van ez így?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy amit én csinálok meg magamnak, az illegális, majd később bevezeti valamelyik autógyártó, aztán nem lesz onnantól kezdve illegális. Például ilyen volt a harmadik féklámpa, pótféklámpa anno. Büntetett érte a rendőr, most meg már alap, hogy van. Vagy ilyen a világító embléma. Egyes új VW modellek világító hátsó emblémával kerülnek már forgalomba. Ez szintén tilos volt, legalábbis nálunk. Ha nagyon akart a rendőr kötekedni, beleköthetett.

#autó #szabály #pótféklámpa #világító embléma
2023. ápr. 19. 17:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Az egyik lehetőség az, hogy megérzed a jövőt, tudod, mi lesz a trend évek, évtizedek múlva.

A másik az, hogy a közlekedésben nem árt, ha vannak szabályok. Az, hogy valaki barkácsol egy harmadik féklámpát valami lámpából, amit épp talál és az arrafelé világít, amerre épp sikerül neki, tetszőleges fényerővel, nem a legjobb megoldás. De ha megvannak a szabályok rá, hogy hol kell elhelyezkednie, milyen színnel és fényerősséggel kell világítania, akkor lehet garantálni, hogy a hátulról jövők tudják, hogy ez féklámpa, viszont nem égeti ki a szemüket.

2023. ápr. 19. 17:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha te is kifizetnél sok ezer eurót az engedélyeztetésre, akkor nem lenne illegális.
2023. ápr. 19. 17:49
 3/3 veterán vas ***** válasza:

Ezt a pótféklámpás dolgot én is benyeltem.

Anno láttam nyugati autókban, és beszereltem magamnak a faros skodámba.

Vizsgakor ki persze kellett venni mert még nem "élt" a rendelet, de aztán rákövetkező évben már árúsították minden sarkon. Az összes fröccsöntős kisiparos, ezeket a műanyag lámpácskákat gyártotta.

Mikor már majdnem minden autóban legálisan beépítették, akkor kitalálták az E-betűs hercehurcát, vagyis több mint a felét lehetett megint kiszedni.

Ez egy ilyen ország......

2023. ápr. 19. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!