1 üzemanyagcsíkkal csak 50km-et tudtam megtenni?
Az autó egy ford fiesta 2005, 1.3 benzines.
A műszerfalon az üzemanyag jélzőnél 8 csík van összesen.
Tankolás után 5 csík volt, majd mentem 1km-et és félig mutatta a tankot. Nyomtam egy trip reset-et és úgy tűnik 50km után már le is ment az a csík..
Szerintetek mennyire lehet a csíkokban hinni? Lehet, hogy nem is félig teli volt, csak valamiért felugrott 5 csíkra, majd vissza ahogy berázódott, és tegyük fel csak 45%-on lehetett, ami még félig mutat?
Egy ismerősöm szerint neki is ha telitankol, az első csíkok sokkal tovább tartanak mint mondjuk a felétől lefelé lévő csíkok..
Teli fogom tankolni és megnézem mennyit megy el összesen majd, de addig is, szerintetek ez normális?
Ezek nem valami pontos mutatók.
Nekem egy telitank 1250kmre elég, de amikor fél tankot mutat teletank után akkor már megtettem 700km-ert és azt gondolná az ember, hogy akkor még 700 hátra van, de nem.
Inkább akkor már csak 500-550.
Ha az ember kiismeri az autót akkor már tudni fogja mennyi is az annyi 🙂
"Az autó egy ford fiesta 2005, 1.3 benzines."
Ezen a Fiestán összesen 9 mező van. 7 teljes és az alsón 2 fél. Nagyjából 5 liternek felel meg a nagy és a kicsi is. A legfelső lassabban tűnik el, mert ott egy kicsit túl lehet tölteni.
"Tankolás után 5 csík volt, majd mentem 1km-et és félig mutatta a tankot."
Vagyis tankoláskor után megvolt az 5 (az alsót 1-nek véve), de a legfelső éppen csak. Amikor mentél egy kicsit, akkor az a kevés benzin, ami "kigyujtotta" az ötödiket, elfogyott. Maradt 4. (Ami voltaképpen 5.)
Ha kialszik egy csík, nem jön vissza, amig nem tankolsz.
"Nyomtam egy trip reset-et és úgy tűnik 50km után már le is ment az a csík."
A trip resetnek erre semmi hatása nincs. De a motor leállításának lehet. Ilyenkor a generátor 14+ voltja helyett az akksi 12+ voltja marad. És ez kiválthatja, hogy egy csík, ami éppen a határon van, eltünjön. És -ahogy írtam- nem jön vissza.
Ha jól fogyaszt az autó, és telitankról nézed, akkor egy csík kitarthat 70km-ig. A legfelső, akár 80-90-ig.
Összefoglalva: amiket leírtál, normális.
Köszi, akkor megnyugodtam :)
Igen, az alsó 2 kis csíkot egynek számoltam. De lényegében azok is ugyanannyit érnének mint a nagyok? Azt hittem azok fele annyit jelentenek, illetve bár nem néztem szogorúan, de úgy emlékeszem mintha legutóbb olya 30-40km-től nem ment volna többet egy olyan kis csík, és gondoltam egy naggyal akkor el kell tudnom 80-at menni legalább.
Viszont nagyjából visszaszámolgatva a tankolásokat, szerintem nem volt benne 22,5 liternyi benzin, szóval úgy mégérthetőbb lenne ez az 50 km.
A trip reset-et csak azért írtam, mert azzal néztem, hogy hány km-t teszek meg azután, hogy 1/2-re ugrott a mutató.
Ami gyorsan megtörtént, a benzinkút utáni egyenesben már lement.
"De lényegében azok is ugyanannyit érnének mint a nagyok?"
Az én tapasztalatom szerint igen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!