Gyártanak-e még "rendes" autókat, ami nem egy guruló számítógép?
Jó lenne még most is olyan autóval közlekedni, amiben minden "elektronika" látható, ha hiba van azonnal ott javítható (elosztó, gyújtás, trafó) és mehetsz tovább.
De a mai környezetvédő előírásoknak, az elfogadható fogyasztásnak, kényelemnek már nem felelnek meg, ezt el kell fogadnom.
Azért vannak túlzásba esések, pl. keréknyomás ellenőrző kötelező jelleggel új autóknál. Téli gumi fel, óbégat, kalibrálni kell és hasonlók..
Aztán akár egyszerű elektronikai hibák mozgás képtelenséget okoznak.
Az irányt nem kifogásolom, a túlzásokat igen..
#5 Értem a viccet, de legyünk őszinték, ez az érintőkijelzős megoldás tényleg orbitális baromság. Ez nem azért rossz, mert "ami új az szar", hanem tényleg szar. Például én mondtam példának #1-ben a befecskendezést, jelezve, hogy visszafelé soha nem halad a technológia. Na de annak van értelme. Biztos van sok öreg szaki, aki a mai napig azon csámcsog, hogy régen milyen jó volt "tuningolni" a karbis autókat, bezzeg manapság... na de közben meg pozitívum az, hogy azonos lökettérfogat mellett másfélszer olyan erős a motor. Az 1.6 benzin nem 70 lóerő, hanem 120, például. Szóval aligha lehet szidni a technológiát, jó dolog az.
Na de az érintőkijelző... most komolyan, büntetik ezerrel a telefonozást vezetés közben (JOGOSAN!) erre mit csinálnak a gyártók? Beb*sznak egy nagy k*rva tabletet az autóba, hadd taperolja a paraszt. Középre persze, hogy teljesen le kelljen venni a szemét az útról. A gombokhoz nem kell odanézni, érzésre megoldható bármi. Ezeknél meg be akarod kapcsolni a klímát? Hát jó, vedd le a szemed az útról, főmenü, hűtés/fűtés almenü, görgess le, klíma be, húzd a csúszkát a kívánt hőmérsékletre, stb. Eleve sokkal tovább tart, mint megnyomni egy fizikai gombot, ami már önmagában is kontraproduktív, de ráadásul mindezt úgy hogy közben nem az úton van a szemed.
Erre nincs mentség és semmilyen pozitív indok nem létezik, ami létjogosultságot adna neki. Ez csak azért létezik, hogy modernebbnek tűnjön az autó és többet lehessen kérni érte. Én úgy betiltanám mint a szar. Rögtön azonnal kompromisszum nélkül nulla türelmi idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!