Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig tárolható el a benzin?

Meddig tárolható el a benzin?

Figyelt kérdés

Fűnyíróhoz vettem benzint kb 2022 szeptember elején, egy 5l. fém kannában, szinte tele van még. A fém benzines kannában, a pincében van tárolva, ahol kb. 18 fokos hőmérséklet volt a télen.

Meddig tárolható?

Köszönöm a válaszaitokat.

#benzin #tárolás #fém kanna
2023. ápr. 5. 17:35
 1/7 A kérdező kommentje:

Ja, és sima MOL 95. benzin.

Autóba tehető esetleg?

2023. ápr. 5. 17:39
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Határeset... hivatalosan a sima 95-nek 6 hónap a szavatossága.

Behigítva azaz fél tank vagy háromnegyed tank mellé én simán beleönteném.

2023. ápr. 5. 17:44
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Hát, most már el kellene használni de előtte szagolj bele. Egyik ismerősöm tavaly augusztusban szintén betankolt 20 liter, idén februárra megromlott neki.
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
E10-es benzin hivatalosan, garantáltan fél évig tárolható probléma nélkül, de szerintem 1 évet is kibír simán. Igen, tehető.
 5/7 anonim ***** válasza:
84%
Az a "garantált" fél év inkább csak olyan "papíron..." Lehet tényleg jó addig, de csak ha kannában volt, mert 2-3 hónap után már elkezd kiválni belőle az etanol és ha benne van autóban/fűnyíróban/akármiben, akkor már előfordulhat, hogy eldugítja a rendszert. Ha kannában van az a jobbik eset, mert leülepszik az aljára és utána a kiöntött benzin még jó, de attól én betöltéshez használnék egy sűrű szűrőt, vagy régi pólót, rongyot, akármit.
2023. ápr. 5. 17:51
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat.

Igen, fém kannában van tárolva.

Gondoltam egyet, és megkérdeztem a MOL-t, mi a hivatalos vélemény róla? Ha kapok választ, megosztom veletek.

Amúgy a sima 95. benzin az E10es?

2023. ápr. 5. 18:54
 7/7 anonim ***** válasza:
77%
#6 Igen, az összes 95-ös E10 már több éve.
2023. ápr. 5. 18:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!