Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Teljesen tönkrement a turbó?

Teljesen tönkrement a turbó?

Figyelt kérdés

Egy 2008 as Ford focus 1.6 Diesel kombi 297000 km ben van.

Egy ideig ugyanilyen hangot adott ki: [link]

Ereje se volt ilyenkor 3200 fordulat fölött helyrejött majd egy idő után ismét csinálta.

Egyszer teljesen elhallgatott és azóta nem is húz úgy az autó és 3200 on felül üresbe se megy fel a fordulatszám.

Mi a baja lehet így közlekedni vele vagy mindenképpen szervizelni kell?

2023. ápr. 4. 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Kommenteket olvashattál volna azért. Pl.

"hasonlo problemaval enis talalkoztam mar miota szerelem ezeket a csodalatos autokat. namost ha van egy kis erzeketek a szereleshez akkor megkell keresni a motorterben a torbot azon talalhato egy vakum szelep gondolom egyebkent ez geometrias turbo. szoval ha megvan a vakumszelep akkor lekell rola huzni a gumicsovet elvileg akkor megszunik ez a fajta jellegzetes hang.persze turbo sem fogja a szerepet tovabb tudni de legalabb meglesz h honnan induljatok el a javitasban!"

"a turbo tengelye hossz és oldal irálya is kalimpál a vonyitó hang pedig annak a dolognak az eredménye hogy a hideg oldalba a turbina lapát beleér időnként és az ad ilyen hangot!! gondolom ezt alacsony fordulatnál csinálja kb 3000ig utána magasabb fordulaton tompul vagy megszünik mikor a turbo magas fordulaton kiegyenlitődik :O nekem ugyan ez volt a hiba "Golf4 1.9pd 4motion"

Tehát turbó probléma.

2023. ápr. 4. 21:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehetni lehet, csak ne csodálkozz ha eltörik a tengely és benyeli a motor, mert akkor új motort is kereshetsz bele. Szerviz azonnal és lehetőleg tréleren vagy vontatva.
2023. ápr. 4. 21:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Hogyan nyírd ki a komplett motort level 15 :D :D
2023. ápr. 4. 21:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen teljesen, de ha így hajszolod továbbra is az egész motor tönkre fog.
2023. ápr. 4. 21:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát akkor marad így, költöttem már eleget erre a szarra megy alkatrésznek.
2023. ápr. 4. 21:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#5 Így biztos nem fog maradni. Mint említettem eltörik a tengely, benyeli az olajat a motor és halálra hajtja magát. Ha van olyan peched fel is gyújt valamit a motortérben.
2023. ápr. 4. 21:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon helyes! Az lenne a legjobb ha meggyúlna mert két-három ezer kilóméterenként mindig rá kell költeni 150 ezret. Remélem leég 😂
2023. ápr. 4. 21:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!