Ez a kis pumpa, kibírja a 4 gumi ellenőrzését, és , pár tized BAR fújását ha kell fújni a gumikba? Vagy nem érdrmes ilyet venni?
Egyszer az asszony nyert egy ilyet
Mondom próbaképpen felfújtatom vele a biciklit, leengedte kb fél bar-ra aztán meg se nyekkent a motor, annyira nem bírta hajtani a dugattyút.
Még egy labdát se tud felfújni. Akkora dugattyú van benne, mint egy 5ft-os
Nekem van hasonló és fellehet vele fújni csak lassan.
De vettem egy rendes kompresszort és azóta ezt nem használom.
Ellenőrzéshez vegyél digitális guminyomás mérőt, az is ennyibe kerül.
Fújáshoz meg bemész egy kútra...
Ez a vacak mire felfúj egy gumit kb tönkre is megy.
Miért csak a szélsőségekben gondolkozol?
Kompresszorból nem csak a nagy teljesítményű 50 literes márkás típus létezik. Kerékfújkálásra totálisan felesleges is.
Korábban én is gondolkoztam ilyen kis vackon. Tetszett, hogy kicsi, kis helyet foglal, bárhol használható. De aztán letettem róla. Vettem a garázsba egy kompresszort. Nem ilyen böszme nagyot és drágát. Az egyik barkácsáruházban vettem egy 12 literes, olajmenteset, 5 év garanciával, annak idején kemény 30.000 Ft-ért. Amire én használom, kerekeket fújni, meg a motortérben lefújkálni a port, alkalomszerű használatra nekem tökéletes. Nyilván légkulcshoz, meg fényezéshez kevés. De ha ilyen kis pumpa részedről szóba jött, feltételezem neked sem arra kell.
A kérdéshez nem tartozik szorosan, csak mellékesen: ez előtt nekem egy öregapámtól örökölt, összebarkácsolt, jobban mondva inkább összetákolt ZIL kompresszorom volt. Az biztos, hogy nagyobb teljesítményű volt, hamarabb felnyomta a tartályt, de kész tortúra volt a használata. Eleve hűtővíz kellett neki. A garázst nem akartam elárasztani, ki kellett rángatni a nagy nehéz olajos dögöt a garázsból, hogy a slagra kössem. Rozsdás volt, büdös volt, nyomta mindenhol a vizet, az olajat, a levegőt. Nyomáskapcsoló nem volt rajta, manuálisan kellett ki-be kapcsolgatni, közben nézni a nyomást a tartályban. 2-3 bar fölött a talpas villanymotor (csak kW körüli teljesítményű volt, nálam nincs három fázis) nem indult el, csak morgott. Le kellett engedni. A tartály volt vagy 50 éves, nem mertem 5-6 bar fölé nyomni. Kondenzvíz leengedő nem volt, lötyögött már beenne az évtizedek alatt összegyűlt víz.
A lényeg: nagyon macerás volt a használata, ha csak a kerekeket fel akartam fújni. Nem volt kedvem vele tovább b@szakodni. Amit vettem egy kész felüdülés. Kicsi, könnyű, nem folyik belőle semmi, nem büdös, nem hangos, nem dübörög mint a ZIL. Folyamatosan hálózaton lehet, ahogy kell ki-be kapcsolgat. 8-10 bar nyomásnál sincs halálfélelmem mellette. Örülök, hogy lecseréltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!