Van itt v alakinek Super Soco tsx-e?
Igen. Csak volt? Miért váltál meg tőle?
Én most készülök ilyet rendelni, ezért bármilyen tapasztalat jól jön. A TC-nek a nagyon retró kinézete nekem kevésbé jön be, ezért gondoltam inkább a TSX-re. Ugyanaz a technika, az ára is ugyanannyi, csak modernebb kinézet.
Sajnálom a dízel autómat városban napi kétszer 5 km-re kínozni. A biciklizést unom. A B-s jogosítványomat sem szeretném csak emiatt A-sra bővíteni. Így gondolkozom legalább jó időben más alternatíván.

Kinőttem.
Az elején szerettem, én is városon (BP-n) belüli közlekedésre használtam.
Ami miatt megváltam tőle:
- Az 1 akksis hatótáv a hírdetett 80 km helyett inkább 50 km. Én 10 km-re jártam vele, tehát 2 naponta mindenképp töltenem kellett, ha beugrottam máshova is, akkor naponta. Én nem tudtam a motorban tölteni az akksit, ki kellett vennem, felcipelnem a harmadikra a bazinehéz akksit, fent a lakásban tölteni az iszonyú hangos töltővel egész éjszaka (a fürdőba zártam be, hogy tudjak tőle aludni). Ha tudod garázsban kiszerelés nélkül tölteni, akkor ez nem gáz, egyébként borzasztó.
- Kevés a teljesítménye, végsebessége. 0-ról jól megindul, de amint egy szakaszon nem 50 a megengedett, hanem több, vagy van egy minimális emelkedő, már szenved és letolnak az autósok.
- Iszonyú gagyi az egész szerkezet. Nagyon műanyag, inkább játék érzete van, mint jarmű. Az utolsó hosszabb utamon, amikor eladtam ráolvadt a csatlakozó az akksira és nem lehetett többet lehúzni. (Típusprobléma, rengeteg embernél előfordult)
Összességében nem ajánlom. A koncepció jó, de nagyon gagyi, gyenge minőségű vagy legalábbis őrülten túlárazott. Bőven 500 ezer alatt lenne reális az ára, ahhoz képest amit nyújt.
Hm... ez érdekes.
Nálam garázsban lenne, kint az autó mellett. Ott tudom tölteni, ez nem gond. Az se zavar, hogy ha hazaérek minden nap rá kell rakni a töltőre. Reggelig bőven ráér töltődni.
Én mondjuk nem száguldoznék. Amerre járok végig város, 50 a megengedett, sokszor a sűrű forgalom miatt ennyivel sem lehet haladni.
Erről az olvadásról olvastam. De 3 év garancia van rá. Annyi alatt csak kijön, ha olvadni akar.
Az érdekest arra írtam, hogy eddig akárhány videót néztem róla, akár magyart, akár külföldit, mindben dicsérik. Fb csoportokban is eddig döntően jókat írnak róla, akinek van, nem gagyizták...
Tisztában vagyok vele, hogy ez egy segédmotor kerékpár, a kinézete ellenére. Nem várok tőle hatalmas teljesítményt és hogy letolom vele az autókat. De egy biciklinél csak gyorsabb, kényelmesebb! Nem autó helyett használnám, hanem mellette. Ha messzebb kell menni, akkor ott az autó.
Ez előtt benzinest is néztem. Az sima robogó kinézetű. Ugyanúgy 4 LE-s, dombon felfelé arra sem mondanám, hogy nagyon virgonckodna. Alapból sík úton 45 km/h a max. Ez 1 millió körül lenne. Tankolni kell, olajat kell cserélni, jóval több karbantartást igényel, büdös, végig visít, mint a disznó. Ehhez képest az elektromosnak fele alatt lenne a reális ára?! :O
Azért köszönöm a véleményt. Ha van még másnak is tapasztalata, várom!

Hát fizetett tesztekben nyilván mindenki jót mond.
Benzines robogókkal nincs tapasztalatom, ahhoz nem tudom hasonlítani.
Utána egy 500cc-s Hondám volt (nyilván tudom, hogy ahhoz jogsi kell), az 2 millió forint volt (amikor a Soco 1 millió 50 ezer), de az összehasonlíthatatlanul több jármű volt. Ahhoz képest a Soco végtelenül túlárazottnak tűnt az összes műanyag alkatrészével, gyenge teljesítményével, gyerekbetegségeivel.
Fiatal srácok mobillal a sufni mögött kamerázva, nem túl professzionális módon, facebookra felrakva, nem hiszem, hogy bárki is sokat fizetett volna ezért a videóért...
500 ccm-es Hondához ne hasonlítsuk! Teljesen más kategória. Ez egy robogó, csak elektromos. Az árazás más téren is hasonló. 5-6 millióért kapsz valami Daciát manuális klímával alap hokedlikkel, kurblis ablakokkal. 10-12 millióért már komolyabb, jobb autót is tudsz venni. Ezen semmi meglepő nincs.
2 millót (ami gyanítom ma inkább 3) meg még egy jogosítvány megszerzését én nem invesztálnék bele ebbe a dologba. Ennyit nekem nem ér hogy munkába ingázzak. A Socot még magyjából igen.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!