Adott egy G Astra 1.6 8v (Z16SE)
Olajat szabad ennie?
Vagy belefér az olaj fogyás?
Figyelt kérdés
Üdv.
Tavaly vásároltam, rá csesztem vele nem igazán vagyok autó szaki szerelőt vittem de az is rossz választás volt.
Problémám az lenne,hogy amikor meg vettem nem volt olaj benne és úgy döntöttem meg csináltatom.ami csinálva lett rajta.
Hengerfej tömítés
Hengerfej csavar
Szelepfedél tömítés
Szívósor tömítés
Kipufogó sor tömítés
Hengerfej javítás (pontosan nem tudom mit takar)
Gyűrűzés "Malé" vagy mi
Szelepvezető sor elvolt törve
Csapágy vízpumpa csere kb ennyi ami cserélve és azóta volt egy olaj csere 620 km nél járok és korolbelul felénél van a nívó pálcán az olaj az kb 2-3 deci ismerős szerint
Mi lehet itt meg a gond? Bocsi ha kicsit nyers a téma de jobban nem tudom leírni
Kérném a segítségeteket hogy mi a gond itt nem füstöl nem csörög gyönyörűen jár elvileg ennek a fajtának nem kéne az olajat ennie ennyire
Valamit elrontottak, ha ennyi minden csere után még eszi az olajat. Én visszavinném.
2023. ápr. 1. 16:44
2/13 anonim válasza:
Vagy baromi béna volt a szerelő, vagy csúnyán átb@szott. Vissza kell vinni.
2023. ápr. 1. 20:20
3/13 A kérdező kommentje:
Vissza vittem mondtam,hogy eszi az olajat csinált olaj cserét mondta menjek még vele és még nézzük aztán tegnap azt a választ kaptam ettől jobban nem lehet meg csinálni nem akartam vitába szállni ott hagytam inkább.. de én is erre gondoltam hogy valamit elrontott mert erő az van szépen jár halk csak az olaj ami zavar tervezem hogy mennék még vele 1-2 ezret és még néznem akkor mi a helyzet
2023. ápr. 1. 20:42
4/13 A kérdező kommentje:
Eneos 10w40 es olajat kapott állítása szerint jó fajta márka. Illetve erling nevű márka alkatrészekkel pakolta össze
2023. ápr. 1. 20:51
5/13 anonim válasza:
Blokk gépműhelyt is látott? Egy gyűrű szettől még nem lesz 0 km-es a motor. Amúgy meg biztosan adnak garanciát a szervíznél ahol megcsináltattad. Vidd vissza.
2023. ápr. 1. 23:17
6/13 A kérdező kommentje:
Már voltam vele,és az volt a válasz az autónak van olaj fogyasztása ettől jobban nem lehet meg csinálni szóval ez így nagyon bukó nem tudom hogy most mihez kezdjek vele
2023. ápr. 2. 04:58
7/13 anonim válasza:
Lehet, hogy fúrni kellett volna a hengert annyira elkopott, csak nem szólt róla a szerelő. Ez így valóban bukó. Nagyon ideges lennék, ha elköltenék rá ennyi pénzt, aztán nem szűnne meg az olajfogyasztás. Nekem is volt nemrég ilyen művelet, de nekem azóta konkrétan 0 olajat fogyaszt. Lehet hogy rossz szerelőt választottál.
2023. ápr. 2. 11:50
8/13 anonim válasza:
#7 vagyis inkább biztos…
2023. ápr. 2. 14:22
9/13 A kérdező kommentje:
Kérdeztem tőle hogy nem e kellene fúrni és azt mondta,hogy a dugattyú jó állapotban van meg az opelnal olyan anyagból van a hengerfal hogy azokat nem nagyon szokták piszkálni . Hát semmi baj ebbe bele buktam kész legközelebb okosabb leszek . Annyit tudok csinálni nézem az olajat és ha úgy látom töltök hozzá igazából városba boltba járok vele tehát nem nagy távok az hogy furva legyen anyagilag már nem megy
2023. ápr. 2. 15:32
10/13 anonim válasza:
Ezek után nem szabadna ennie az olajat! Pláne nem a 8 szelepesnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!