Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Töltésnél pezseg az akkumuláto...

Töltésnél pezseg az akkumulátorom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lemerült az 5 éves akkumulátorom, amit tegnap töltőre raktam és 9 órán át töltöttem. Ma beszereltem az autóba, működött, kapott áramot a kocsi, viszont beindítani nem tudtam. A kulcs eltekerésénél hallottam az önindítót, de nem kezdte el tekerni a motort.

Behoztam és újra töltőre tettem. Az elején egyből piros tartományba ment a töltés mutató a töltőn, most már lejjebb ment, a piros előtt, a sárgában van a mutató. Viszont sistereg-pezseg az akkumulátor, amit a tegnapi 9 órás töltés alatt nem tapasztaltam.

Mi lehet ez? 1 órája töltöm így, de a pezsgés nem fejeződött be.

Töltsem tovább így szerintetek, vagy elromlott az akksim? Köszönöm szépen a segítséget!

2023. márc. 30. 21:15
 1/6 anonim ***** válasza:
59%
Meg van benne a folyadék szint?
2023. márc. 30. 21:26
 2/6 anonim ***** válasza:
35%
5 éves akku ?Ez már kuka.
2023. márc. 30. 21:28
 3/6 anonim ***** válasza:
41%

Ha 9 óra töltés után meg sem mozdította az önindítót, akkor annak reszeltek. 5 éves, plusz lemerítetted, szóval nem csoda.

Add le a MÉH-be és vegyél újat.

2023. márc. 30. 21:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha a töltést sem veszti fel akkor kuka.
2023. márc. 30. 23:55
 5/6 krwkco ***** válasza:

Ha pezseg, akkor feltehetően már zárlatos az egyik cella.

Vagy mindegyik elszulfátosodott. Az elszulfátosodott akkumulátor olyan, mintha egy nagyon kis amperórás példány lenne. Alig vesz fel áramot. Nagyon hamar töltöttnek mutatja magát. De nem tud elég indítóáramot leadni.

Ha minden cellában megfelelő a folyadékszint és mégis így viselkedik, akkor nem tudsz mit csinálni. Vannak ugyan trükkök pl. a youtube-on is egy elszulfátosodott akkumulátor ideiglenes feltámasztására, de azok nem az átlagembernek valók.

2023. márc. 31. 09:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért sistereg mert túl van töltve. Ennek sok oka lehet, a legvalószínűbb amit az előttem szóló mondott, hogy az egyik cella zárlatos, de ezt a töltő nem tudja és ugyanannyival tölti a többi ötöt amik meg szenvednek. Ha van egy valamennyire pontos voltmérőd vagy multimétered akkor rámérhetsz. Ha 2-5 óra állás (és ennyi töltés) után 10,5V körül van benne a feszültség az szinte biztos, hogy zárlatos. Ha esetleg a feszültség kb korrekt (12,5-12,8) berakod a kocsira és ráindítasz és leesik a feszültség pár voltra (vagy nullára) akkor valószínűleg meg van szakadva benne valami és biztos rossz.

Őszintén szólva mai akkukkal nem nagyon lehet mit csinálni mint tölteni őket, ha attól nem lesz jobb... akkor nem lesz jobb.

2023. ápr. 3. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!