Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyest okozott már nektek kárt...

GuestUser kérdése:

Nyest okozott már nektek kárt és milyen idős vagy mennyire uj autón? Sokba kerult?

Figyelt kérdés

2023. márc. 26. 16:48
 1/6 A kérdező kommentje:
A nyest riaszto beszereltetése márkaszervizben hatásos?
2023. márc. 26. 16:49
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Ha ezzel most arra vagy kíváncsi, hogy árban mekkora kárt tud okozni és megéri-e a nyestriasztó, akkor ezt kérdezd. Személyes történettel nem leszel előrébb. Ha én azt mondom, hogy nekem már volt, körbemászott a motortérben, összetapogatott a saras lábával mindent, aztán távozott, az neked nem segítség.

Szóval a valódi kérdésedre a válasz az az, hogy a nulla forinttól a több százezerig terjedhet az általuk okozott kár. Igen, megéri a nyestriasztó.

2023. márc. 26. 16:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem van a környéken nyest.Vettem nyestcsapdát, élvefogót,nem tudom elkapni.Az autókba belemászik a motortérbe, rámászik az autókra, ugrál rajtuk, de kárt egyenlőre szerencsére nem csinált.

Az egyik rokonomnak az ő otthonában szintén van, elrágott valami kábelt,és 50ezer ft-os kárt csinált.

Valahol hallottam hogy volt akinek összekarmolta a karosszériát ahogy mászott fel az autóra.És olyat is hallottam, akinek a kutyája a nyestet a kocsiba kergette, a motortérbe menekült a kutya elől.A nyest közbe valahol távozott, de a kutya érezte a szagot,és addig nem nyugodott míg befúrta magát a motortérbe, nagytestű kutya, 200ezer ft-os kárt csinálva.

Igaz autót írtál,de nemrég történt, pár hónapja, hírekben hallottam, hogy egy háznál a tulaj a kocsival megállt az épület mellett talán a terasznál, vagy kocsibeállónál.A nyest elrágott valamit a kocsiba, zárlat keletkezett,és a tűz átterjedt az épülethez csatolt faszerkezetre, ami tovább terjedt a házra, és az egész tető leégett.

De ezen kívül kinyírják a náluk kisebb állatokat, kegyetlen módon.Befészkelik magukat a padlástérbe, mindenféle dögöt képesek behurcolni, megrongálják a padlástér szigetelését ha van, elrághatnak ott is vezetékeket amely tűzveszélyes lehet.

És még egy, amit talán itt olvastam.Az illető épp covidos volt, vagy annak utóhatásaitól szenvedett, beszállt az autóba, elment dolgozni,majd hazajött,a felesége kérdezte tőle hogy mi ez a büdös.Ő nem érezte,mert elvesztette a szaglását.Felnyitották a motorháztetőt,és bent volt a nyest, vagy hát ami maradt belőle.Beszorult,ott maradt,egy része rásült a motorra.Úgy kellett lekaparni.

Szóval igazi kártékony kis rohadékok.

Igaz hogy megtisztítják a környéket az egerektől, patkányoktól.De már olyan szinten városiasodtak, hogy szinte bárhol megjelennek és elélnek, csupán az ember szemetéből is megélnek!

A rokonom akit fentebb írtam az általad említett nyestriasztót használja,és neki bevált, azóta nem csináltak kárt az autójában!

2023. márc. 26. 20:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Köss biztosítást, ha nincs casco.
2023. márc. 26. 21:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Erre elvileg nem fizet a casco.
2023. márc. 27. 11:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Általánosságban ezt nem jelenteném ki, szerződést át kell nézni - ha nem fedezi, akkor ideje váltani más biztosítóra, ahol benne van :)
2023. márc. 28. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!