Miért rutinozok 17 óra után még mindig csak?

#4 Már miért elvárható? Amikor az A kategóriámat csináltam, dupla órákat vezettünk, volt, hogy Pesttől Gödöllőig elmentünk, amikor kihúztuk a vizsgaútvonalat, fogalmam sem volt az utcanevekről, hogy akkor most merre fogunk menni, ráadásul rövidebb is volt a vizsga, mint egy átlag óra, gondolom nagyon várta az ebédet a vizsgabiztos. A jogsi nem csak szép napos időben arra a pár útvonalra szól.
Az viszont elvárható, hogy a gépjárműkezelés, kis sebességű manőverek rutinosan menjenek legalább annyira, hogy a pedálkezelés meg a váltás ne vegye el a figyelmet arról, hogy milyen gyakran pillant pl. forgalmas úton parkolás közben az ember a tükörbe-holttérbe, meg hogy felfogja a táblákat, lámpákat, féklámpákat maga előtt.

"A jogsi nem csak szép napos időben arra a pár útvonalra szól."
Szalmabáb érvelés, ilyet nem írtam..
Szerintem nem bonyolult. Minimum 1x vezessen autóúton, minimum 1x vezessen autópályán, párszor lakott területen kívül, és nem utolsó sorban: megismerje a várost, amennyire az idő engedi. Ez alapvető elvárás, ráadásul a későbbiekben is a helyismeretére fog építeni. Ez úgy az idő 70%-a kéne legyen, azaz minimum 20 óra. Ideális esetben jelentős átfedésben lesz a vizsgaútvonalakkal.
"Az viszont elvárható, hogy a gépjárműkezelés..."
Igen, ezek is alapelvárások. Enélkül megbuksz a vizsgán. Arról beszélek, hogy te fizetsz egy szolgáltatásért, nem l'art pour l'art sz..atod magadat a vizsga előtt 30+ órán át. Azért fizetsz, hogy 1. legjobb eséllyel indulj a vizsgán 2. vezeshess kontrollált körülmények közt ott, ahol később esélyesen közlekedni fogsz. Ha ez a kettő nincs meg, akkor fizetsz egy rossz szolgáltatásért, csak mert a törvény előírja.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!