Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért rutinozok 17 óra után...

Miért rutinozok 17 óra után még mindig csak?

Figyelt kérdés
Most tartok 17 óránál és még mindig rutinozok csak. Tök jól megy és már szeretnék városba is menni. 4 órát csak tolattam a patka mellett, 5 óràt két körforgalom között mentem csak meg ilyenek. Az oktatóm is mindig megdicsér minden megy egyszerre kb, tényleg érzem az autót is úgymond, odafigyelek stb és megint még 4 órát rutinozni akar csak. Ismerőseim ennyi idő után már városba vezettek, valaki 23 órával vizsgázott is. Én meg kb 25 órával csak a rutinon leszek. A párom ismerőse az oktató és nem gondoltam elsőre hogy plusz órákat akar és ezért lehúz inkább. Szerintetek ez lehet? Vagy normális hogy közel 20 órát csak parkolókba köröztem meg azokhoz közel?
2023. márc. 26. 13:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy úgy látja az oktatód hogy korai lenne még kiengedni a forgalomba.
2023. márc. 26. 13:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Amikor rákérdeztél, akkor mit mondott?
2023. márc. 26. 13:37
 3/8 anonim válasza:
Majdnem jó helyen kérdezed. Majdnem.
2023. márc. 26. 15:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Furcsa, mi az második órán már nyílt forgalomba mentünk. Mondjuk én nem bántam volna több parkolást, meg manővert, azon könnyebb megbukni, mint az átlagos forgalmi helyzetekben. Nem hiszem, hogy nagyon béna lennél, de fogalmam sincs, hogy mi jár az oktató fejében. Az minimum elvárható, hogy a vizsgaútvonalak jó része ismerős legyen, mire vizsgázol.
2023. márc. 26. 17:00
 5/8 anonim ***** válasza:

#4 Már miért elvárható? Amikor az A kategóriámat csináltam, dupla órákat vezettünk, volt, hogy Pesttől Gödöllőig elmentünk, amikor kihúztuk a vizsgaútvonalat, fogalmam sem volt az utcanevekről, hogy akkor most merre fogunk menni, ráadásul rövidebb is volt a vizsga, mint egy átlag óra, gondolom nagyon várta az ebédet a vizsgabiztos. A jogsi nem csak szép napos időben arra a pár útvonalra szól.

Az viszont elvárható, hogy a gépjárműkezelés, kis sebességű manőverek rutinosan menjenek legalább annyira, hogy a pedálkezelés meg a váltás ne vegye el a figyelmet arról, hogy milyen gyakran pillant pl. forgalmas úton parkolás közben az ember a tükörbe-holttérbe, meg hogy felfogja a táblákat, lámpákat, féklámpákat maga előtt.

2023. márc. 26. 18:46
 6/8 anonim ***** válasza:

"A jogsi nem csak szép napos időben arra a pár útvonalra szól."

Szalmabáb érvelés, ilyet nem írtam..

Szerintem nem bonyolult. Minimum 1x vezessen autóúton, minimum 1x vezessen autópályán, párszor lakott területen kívül, és nem utolsó sorban: megismerje a várost, amennyire az idő engedi. Ez alapvető elvárás, ráadásul a későbbiekben is a helyismeretére fog építeni. Ez úgy az idő 70%-a kéne legyen, azaz minimum 20 óra. Ideális esetben jelentős átfedésben lesz a vizsgaútvonalakkal.

"Az viszont elvárható, hogy a gépjárműkezelés..."

Igen, ezek is alapelvárások. Enélkül megbuksz a vizsgán. Arról beszélek, hogy te fizetsz egy szolgáltatásért, nem l'art pour l'art sz..atod magadat a vizsga előtt 30+ órán át. Azért fizetsz, hogy 1. legjobb eséllyel indulj a vizsgán 2. vezeshess kontrollált körülmények közt ott, ahol később esélyesen közlekedni fogsz. Ha ez a kettő nincs meg, akkor fizetsz egy rossz szolgáltatásért, csak mert a törvény előírja.

2023. márc. 26. 21:19
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 Nem, nem ezért fizetsz, azért fizetsz, hogy jogosítványod legyen, azaz legyen lehetőséged oktató nélkül, akár egyedül, akár másokért is felelősséget vállalva közlekedni. Ebben baromira nincs benne az, hogy elvárás az útvonalak ismerete, sőt, az sem, hogy "legjobb eséllyel indulj a vizsgán". Egy vizsga, akármilyen vizsga VIZSGA. A vizsgán az nem bukik meg, aki a vizsgára felkészült. Egy forgalmi vizsgára nem az a felkészülés, hogy ismerem az útvonalat, az igazából a vizsga kijátszása. Nálunk volt egy vizsgabiztos, aki bevitt két egyirányúból bal kanyarba és két telezöldes bal kanyarba, és utána kezdődhetett az útvonal. (Főleg, hogy nem is útvonal van, hanem érintendő pontok...)
2023. márc. 26. 21:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Este a munkaideje végén elfelejtett szólni neked hogy: mára végeztünk. Másnap reggel amikor jött dolgozni vette csak észre a mulasztást: hogy te még mindig ott körözöl.. :P
2023. aug. 8. 16:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!