Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 8 kilós kölyökkutya fel...

Egy 8 kilós kölyökkutya fel tud borítani egy motort, ha az szabályszerűen van kitámasztva?

Figyelt kérdés
Egy étterem parkolójában a kutyám épp csak hozzáért egy motorkerékpárhoz, amitől az eldőlt. A parkoló nem volt leaszfaltozva, hanem csak daráltkővel volt borítva, kb úgy mint f1-ben a kavicságy. A motor Honda hornet 600 2007, és semmi nem tört el rajta a borulástál, csak egy picit megkarcolódott. A motoros srác kiabált és fenyegetőzött, hogy fizessem ki, vagy feljelent, de szerintem az ő hibája, amiért kavicságyra parkolt, és egy apróbb széllökés is ledöntötte volna.

2023. márc. 23. 12:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
37%

Nekem is Hornetem van, ne szórakozzunk már, ülés magasságában közepes erővel tolok rajta egyet, és nem borul el, nem kisrobogó ez, hogy egy széllökés felborítsa. Nem tudom, mekkora a 8 kilós kutyád, de ha nem agárméretű, akkor szintén nem hiszem, hogy olyan magas lenne, hogy bármely testrészével tudott volna akkorát lökni rajta, hogy elboruljon. A motoros tanulja meg letenni a motorját. Totál kavicson idióta dolog parkolni, én már útpadkán sem szívesen teszem le, vagy hasonló kemény, de homokos, szétszórtan aprókavicsos helyen, ha mégis, akkor jól megrángatom, mielőtt magára hagyom.

Viszont lenne egy nagy kérdésem: merre állt a motor kormánya/első kereke??? Mert ha nem volt csutkáig balra tekerve, akkor megint csak a motoros hibája, ez az első dolog, amit megtanítanak.

2023. márc. 23. 15:49
 12/14 anonim ***** válasza:

Nagyon nagyon alapszabály az, hogy nem támasztjuk laza kavicságyra a motort. Ezt én már 15 évesen a szaros Simsonommal megtanultam mikor feldőlt és cserélhettem a betört fényszórót meg a letört kuplungot.

Az viszont a te peched, hogy gondolom a 8 kilós kutyád által kifejtett erő váltotta ki pont a borulást. Így hiába parkolt nyomorék módon a srác, akkor is valójában a kutyád hatására borult fel a motorja.

Őszintén, halvány fogalmam sincs hogy én mit tennék ebben az esetben, mert ha az én motorom lenne ami sérült és végülis valamilyen szinten a kutya hibája, akkor én is morcos lennék, már csak azért is hogy miért engeded oda a kutyádat más tulajdonához amiben esetlegesen kárt tehet. Az a te felelősséged.

Ellenben ha a te helyedben lennék akkor én sem nyitnám egyből a tárcámat, mert balfasz módon parkolt a gyerek. Azért egy ekkora motort egy nyolc kilós kutya nem dönt fel ha stabilan le van támasztva. Nekem a majdnem 20 kilós kutyám volt többször amíg meg nem tanítottam, hogy rádőlt a robogómra ami azért jóval könnyebb egy ilyen Hornetnél, és még azzal sem tudott kezdeni semmit.

2023. márc. 23. 20:19
 13/14 anonim válasza:
Emlékszem, hogy a 60p-as DR-el, mikor mentem ki a bányatóra csobbanni, a táskámba mindig volt egy fagyári falap. (Kb. 10x10 cm-es) Ha olyan helyen álltam meg vele, mindig az oldalsztender alá tettem, hogy ne süllyedjen meg. Tehetett volna a motoros is, hogy megelőzze a bajt, de itt sajnos a te felelősséged a peches szitu.
2023. márc. 23. 22:45
 14/14 anonim válasza:
Az előző vagyok. 600-ast szerettem volna írni, csak a telefonom és a fáradtság nincsenek jóban a testem irányításával.
2023. márc. 23. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!