Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől fulladt le az autó?

Mitől fulladt le az autó?

Figyelt kérdés
Nissan sunny 91-bol. 1.6 benzin. Bolt után indultam volna el vele, viszont leejtette a fordulatot,leállt. Beinditottam párszor, gazadasra nagyjából járt, majd megint lefulladt. Visszavaltottam a sörös üvegeket, indítottam megint és teljesen jól járt. Mi lehetett a probléma? Ac pumpa kezd haldokolni? Fel éve cseréltem.
2023. márc. 21. 17:49
 1/10 anonim ***** válasza:

elég sok mindentől lehet.

lehet a folytószelep elvan koszolódva.

2023. márc. 21. 18:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Az is nemrég lett takarítva, patyola tiszta. Alapjarati motor esetleg? Bár gazadasra se úgy reagált.
2023. márc. 21. 18:17
 3/10 anonim ***** válasza:
Ez még karburátoros?
2023. márc. 21. 18:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Injektoros. Mondjuk alapjarati motor is ki lett pucolva a pillangószeleppel együtt.
2023. márc. 21. 18:19
 5/10 anonim ***** válasza:

Vízhőmérséklet jeladó?

Tényleg nagyon sok minden lehet, vaktában lövöldözünk, annak meg nem sok értelme van.

2023. márc. 21. 18:49
 6/10 A kérdező kommentje:
Jogos,így tényleg vaktában van a dolog. Amúgy vizhofok jelado hogy tud ilyet okozni? Többször hallottam már,nehéz indulasnal is,de nem jöttem rá,hogyan okozhat ilyen gondot.
2023. márc. 21. 18:59
 7/10 anonim ***** válasza:

#6 A motor hőmérséklete alapján változik a keverékképzés. Ha tönkremegy a jeladó és "végtelen" értéket mér, akkor valamelyik végletbe állítja a benzin-levegő arányt. Vagy túl kevés benzint nyom be, vagy annyira sokat, hogy belefullad a motor.

Régebbi autók jellemzője ez, újabbaknál ahol már van külső levegő és beszívott levegő szenzor is, a szenzorok ellenőrzik egymást és a vezérlőegység észreveszi, ha egy szenzor szar és figyelmen kívül tudja hagyni a hamis értéket, ahelyett, hogy rögtön megáll az autó. Illetve az újabbaknál van egy alapértelmezett beállítás is, ha a szenzorokkal baj van, akkor is erre az értékre áll be a keverékképzés, amivel az autó működőképes marad, nem pedig valamelyik végletbe, amivel nem.

2023. márc. 22. 02:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Na,így már értem,igazából logikus is,így belegondolva. Légtömegmérő van a kocsiba, az nem írhatja felül a jeladot? Vagy esetleg Légtömegmérő csinálhat ilyet?
2023. márc. 22. 08:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Üzemanyagszűrő mikor volt cserélve?
2023. márc. 22. 09:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Kb fel éve,vezérléssel együtt szoktam cserélni. Nyomasszabalyzo is cserélve lett,mert a régi már elengedte a nyomást.
2023. márc. 22. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!