Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ma nehezebb jogosítványt...

Ma nehezebb jogosítványt szerezni, mint pl 10 éve?

Figyelt kérdés

Most olvastam egy statisztikát, miszerint kb majdnem harmadával több autó van a magyar utakon, mint tíz éve volt. Ez szerintem rengeteg, megdöbbentő adat!

Az első saját autómat 2012-ben vettem. De valahogy nekem nem tűnik fel, hogy sokkal több lenne a kocsi. Akkor is volt araszolás a dugókban a nulláson meg a belvárosban, ugyanúgy ahogy most is. Meg akkor sem voltak hézagosak a parkolóhelyek. ÉS nem kihalt utak voltak, amin úgy lehetett volna haladni, mint kés a vajban.

De azt el tudom képzelni, hogy mivel folyamatosan nőtt a forgalom, volt időnk hozzászokni. Ezért nem tűnik fel.

Aki viszont kezdő és most dobják be a mélyvízbe, neki nehezebb dolga van a nagyobb forgalom miatt, mint amiben annak idején mi voltunk?

2023. márc. 19. 12:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A jogosítvány nem abban nehéz megszerezni, hogy mennyire tudod a KRESZ-t vagy az autót kezelni, hanem a rengeteg autó az utakon, sok a türelmetlen és emiatt dupla stresszel és idegességgel jár. Több helyre kell figyelni, és mellesleg más autós helyett is figyelni kell. Én így tapasztaltam. Nem egyszer történt már olyan az oktatás alatt, hogy nekem kellett (inkább az oktatónak) bele avatkozni másik helyett.

(19/N) 3 hete vizsgáztam sikeresen forgalmiból, 42 órával. Mindenből elsőre átmentem.

2023. márc. 19. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valamivel nehezebb. Eleve nagyobb a forgalom,meg a gyalogosokra is jobban figyelni kell a zebrán. Lassan 30 éve van B-s jogsim, és régen még csak akkor kellett átengedni a zebrán a gyalogos ha lelépett, most meg folyton lesni kell őket,mert beletemetkeznek a mobiljukba,és körül se néznek ,csak mennek. Az autósok között is sok olyan van,aki megy ész nélkül. Tegnap voltam nagymotorral vezetni. 2 motorral mentünk,mögöttünk az oktató autóval. Egy autós annyit nem tudott várni,míg az oktató minket kienged, egy patka mellé megállás után, már beelözte az oktatót. Mindezt városban. Most sokkal jobban kell figyelni mindenre.
2023. márc. 19. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Maximum az anyagiak miatt nehezebb ma, de egyébként nem gondolom hogy 10 év számottevő változást hozott az utakon.
2023. márc. 19. 16:16
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az a különbség, hogy már nem csak a belvárosban van araszolás, hanem konkrétan bárhol a városban. A pár még éve működő "menekülőutak" is tele vannak.

Én olyan 5 éve csináltam meg. Olyan szempontból szar, hogy mivel nincsen rutinpálya, ezért mindent élseben lehetett csak gyakorolni. Aztán volt, hogy egy visszaforduláshoz ott kellett állni 5 percig, vagy parkolni kellett volna, de alig volt parkoló. Vagy bár sok a türelmes, segítő ember, de sok volt az idióta f_sz is, akik simán megelőzték az oktatóautót kereszteződésben, kanyarban, zebrán, bárhol.

2023. márc. 19. 18:31
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
11 éve is szereztem egy jogosítványt, meg most is (B és A). Nem éreztem különbséget.
2023. márc. 19. 19:57
 6/6 anonim válasza:
Nem.
2023. márc. 19. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!