Szerintetek igaza van a Bpiautósoknak ?

A kamionok 89 km/h-ra vannak leszabályozva.
A szabály 80 km/h, ezt tudom, de nem szokták betartani.

Ezt Krisztián mondta? szokott csacsiságokat beszélni, de nem hallottam, mit mondott.
Így önmagában értelmezve igaza is van, meg nincs is. A nagy sebességkülönbség veszélyt hordoz magában, de ha valaki személyautóval ennyivel megy külsőben, nem kezd előzésbe, nem gondolom sem kockázatosnak, sem ok nélküli pályahasználatnak.
Ha van párhuzamos, hasonló minőségű út, akkor én megfontolom, melyiken megyek, de nem biztos, hogy nem a pályára hajtok. Mindkettőnek van előnye és hátránya.
Minimum sebességkorlát nincs, aki szerint van, az ostoba.
Olyan jármű nem hajthat fel autóútra, -pályára, amelyik sík úton önerőből nem képes 60 km/h sebességgel menni. De azt nem mondja a rendelet, hogy nem mehet akár kevesebbel is. Legalábbis direkt módon nem.
Általában tilos az indokolatlan akadályozás. Hogy kerülgetni kell, az egy dolog. De egy többsávos pályán, külsőben fel sem merülhet az akadályozás, kevés kivételtő eltekintve. Pl. előzési tilalom idején kamionok előtt 70-el ballagni már akadályozás.

Nem lehet igaza, hiszen csak véleménye van.
Olyan járművel lehet felhajtani az autópályára, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni. Minimumsebesség explicit nincs, de ebből ki lehet találni, hogy ennél lassabban nem kéne haladni - de még ennél a sebességnél is kialakulhat egy 70 km/h-s sebességkülönbözet két, a két szélsőértéket megcélzó jármű között, ami nem feltétlenül szerencsés.
A kamionok csak 80 km/h-val haladhatnak az autópályán, így aki egy kamion sebességével halad, nem tartanám szerencsésnek.
Azt is meg kell jegyezni, hogy valószínűleg elég szűk azon járműveknek a köre, amelyek ugyan tudnak 60 km/h-val haladni, de 90 km/h-val már nem, vagy csak nehezen. Trabant vagy hasonló jármű már nem sok van, oldtimerek jöhetnek még szóba, esetleg motorok - biztos főútra kellene terelni őket?
Szintén csak 80 km/h-val mehetnek az utánfutót húzó autók - nekik is a főúton lenne hely?

Ha pl. teherautóval megyek vagy utánfutót húzok, akkor szopódjak át az összes városon pár "bpi" autósproli szerint?
Plusz mi van akkor, ha nincs párhuzamos főút?

a kamionos előzés tilalmához nem igazították hozzá a sebességhatárokat.
lakókocsival, utánfutóval 70km/h a megengedett.
Ez egy elcseszett helyzet, mert szabályszegésre sarkall.
de egyébként én úgy vagyok vele, aki lassabb a kamionoknál, az tényleg nem való autópályára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!