Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig használhatom kb?

Meddig használhatom kb?

Figyelt kérdés

Vettem egy 1991-es suzuki swiftet.

Meglepetésemre az autó patent állapotban van,kivisz a világból.

A kőtelezôket megcsináltam rajta de semmi baja.Üzemanyag fogyasztás is ami nekem lényeges ,szinte semmit nem eszik

(Jelige-Muszáj nagyúr)

2023. márc. 14. 14:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig átmegy a műszakin és működik. És addig érdemes is használni, amíg nem jelentkezik gazdasági totálkár költségű hiba.
2023. márc. 14. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Használni addig lehet, amíg nem megy tönkre. Biztonság szempontjából ebben egy nagyobb balesetet nem élsz túl az fix.
2023. márc. 14. 15:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezek egyszerű autók, és ami kevés dolog benne van, az megbízható és strapabíró. Egy ismerősömnél is volt nem olyan rég egy '94-es Swift, volt benne elvileg 160 ezer valójában az ötjegyű számlálóval ki tudja mennyi kilométer, strapálta használta ahogy bármilyen autót évekig és egy katalizátor cserén kívül semmi költségesebb baja nem volt soha, pedig sokat ment vele, hosszabb távokat is. Csak azért adta el mert lett pénze jobb autóra.

#1-hoz annyit hozzátennék, hogy egy ilyen öreg fapad Swift értéke még akkor is maximum 300 ezer forint, ha tényleg megőrzött patent példány. Elég könnyű egy ilyen autót szigorú értelemben véve gazdasági totálkárra ítélni, főleg ha valaki tényleg szép és jó állapotban szeretné tartani. Ha mondjuk egyszerre kell rá 4 gumi (és nem használtat akarsz hanem újat), fékek csereérettek, meg a kötelező olaj- és szűrőcserék, és semmiből nem a legolcsóbb szart akarod bele hanem normális minőséget szerelővel beszereltetni, akkor máris ott vagy hogy gyakorlatilag gazdasági tk az autó, mert lesz mondjuk 200 ezer a végösszeg és alig ér többet az egész.

De ilyenkor azt is érdemes átgondolni, hogy neked mi éri meg. Ha például adott esetben van egy amúgy jó állapotú 300 ezres autód amire 250 ezret rá kéne költened hogy megbízhatóan és szépen tartsd, és most pont pont 250 ezer van a zsebedben szabadon, akkor elgondolkozol - vagy most költesz 250 ezret és évekig marad egy öreg de megbízható autód, vagy eladod így 300 ezerért, 550 ezerből veszel egy kicsivel jobb, de ismeretlen előéletű autót, amire aztán simán benne van hogy költened kell fél év múlva szintén 250 ezret mert elmegy benne pár dolog amit nem láttál előre. Ha viszont a régit megjavíttattad volna, ismerve hogy minden mást már cseréltél vagy még jó benne, esélyes hogy nem lenne gondod vele.

Kis pénzből jól át kell gondolni az ilyen minőségi cseréket :)

2023. márc. 14. 16:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Az igazság az hogy úgy értettem,hogy mivel ilyen öreg,de értem a válaszokat.

Ki lett cserélve az olaj,vezérlés,fékek persze nem a legdrágább szervízben és tényleg semmi baja.

Persze fapados autó ezt is tudom,de nem rég egy ford focussal(2000) amennyi mérget megettem hihetetlen.

Egy nagyon jó ismerős adta el nekem,elment az első fék majd a hátsó,elment a szervó,szètesett a vàltótartóbak,ott is olajcsere volt,vezérlés csere,egy hét alatt megevett egy üveg fagyállót és egy 5l ioncseréltet.

Hetente szerelőnél volt.Füstölt mint a gyárkényém.

Aztán elég lett….a suzuki fapados,de igénytelen.

Volt már korábban nekem többször csak nem ennyire idős.

Köszönöm a válaszokat!

2023. márc. 15. 06:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Ja és a focus 5000 ft-ért elvitt 70 km 🫠
2023. márc. 15. 06:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!