Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fiat Punto 1.2 benzines autó...

Fiat Punto 1.2 benzines autó rángat, dadog mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Már egy jó 3 hónapja csinálja ezt, hogy rángat, gyorsításkor,egyenletes sebességnél, motorfékezésnél, szóval mindig. Megfigyeltem, ha sötétbe megyek akkor a tompított fényszóróm is enyhén pislákol. Minél több fogyasztót kapcsolok fel(lámpa, fűtés) a rángatás egyre jobban erősödik.

Egyébként 4 hónapja kb. Cseréltem rajta generátort, az akkori villamosságszerelő azt mondta, hogy nem baj ha 75 Amperes helyett 70 Amperosat kap.

Válaszomat köszönöm.

2023. márc. 12. 17:03
 1/5 MGéza ***** válasza:
62%
Előtte csinálta? Ha nem, akkor mégsem jó neki az új generátor. Főleg hogy a fényszóród is vacakol, így valószínűleg mégis arra vezethető vissza a hiba.
2023. márc. 12. 18:03
 2/5 anonim ***** válasza:
lehet hogy gyenge az aksi
2023. márc. 12. 18:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Ez a hiba generátor csere után kb 1 hónappal jött elő.
2023. márc. 12. 19:21
 4/5 krwkco ***** válasza:

"Cseréltem rajta generátort, az akkori villamosságszerelő azt mondta, hogy nem baj ha 75 Amperes helyett 70 Amperosat kap."

Attól, hogy 70 amperes, még valóban jónak kell lennie. Kivéve, ha hibás.

De az is lehet, hogy akksi testkábele, vagy a + kábel kontakthibás. Rossz az érintkezés vagy a burkolt kábel belül törött. Ha bekacsolsz több nagy fogyasztót (reflektor, ablakfűtés), akkor végigtapogatva nem melegszenek sehol? Mondjuk az akksitól nemm messze?

És mondanám, hogy mérj feszültséget menet közben, amikor rázkódik az autó. Nem az akksin, hanem valamilyen belső helyen. Pl. a belső viálgításból az izzót kivéve. Vagy máshol.

2023. márc. 12. 21:26
 5/5 anonim ***** válasza:
lambdaszonda?
2023. márc. 13. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!