B-oszloptól hátrafelé üvegek sötétítése, műszaki vizsgán honnan tudják, hogy gyári, vagy utólagos?
Az autóm sötétítve van. Ennek olyan sok értelmét nem látom, nekem nem is tetszik, alapból nem kértem volna. De így volt rendeléskor jóval olcsóbb. Ugyanis volt egy gyári csomag, amiben benne volt minden extra amit szerettem volna + ez a sötétítés. Kivenni nem lehetett belőle. Vagyis azt meg lehetett volna csinálni, hogy ezen kívül a többi extrát egyenként hozzáadjuk a megrendelőlapon. De úgy jóval drágább lett volna, mint a kedvezményes csomaggal. Így végül lett ilyen az autómon, ezzel rendeltem meg.
Mikor eljött a műszaki vizsga ideje, mivel nincs semmi félnivalóm, fiatal autó, kevés km-rel, rozsdamentes, minden tökéletesen működik rajta, a helyi közlekedési felügyelethez vittem, nulla protekcióval. Az autó természetesen minden gond nélkül azonnal átment a vizsgán. A sötétítést nem is vizsgálták, nem kérdeztek rá, nem kértek róla semmilyen papírt. Egyébként az autó átvételekor nem is adtak róla semmit.
Olvastam itt, hogy másokat, meg előszeretettel izélgatnak vele. A vizsgán, vagy akár ha csak egy rendőr megállít, honnan tudja eldönteni, hogy a sötétítés gyári és nem utólagos fólia van az üvegeken?
Nekem még az a tippem, hogy az üvegek sarkán, ahol van az a kis felirat, gyártó, gyártási idő, stb., talán abból kiderül, így elég csak azt megnézni? Jól gondolom?
Kiderül, persze, ha gyári.
Az enyém is az, mondjuk én örülök neki. Az autó összes papírjában benne van, szerintem még akkor is látszik nekik, ha alvázszám alapján lekérik az autó adatait.
Nekem is szinezett üveg, fényvissza vetős.
Nincs papír róla , de nem érdekel senkit.
De nagyon jó , ezt akkor tudtam amikor mentünk romániába kirándulni és ott álltunk a határon, majd egyszer leengedtem az ablakot és szinte égetett a nap.
"Megrendelő, visszaigazolás, kísérőokmányok, biztosítás..."
A megrendelőlapon nekem is rajta van. Bár sok tétel nincs feltétlenül szövegesen kiírva, csak három betűs betűkódok. Azt meg keresgélni kell, hogy mit is jelent. Te az akkori megrendelőlapot állandóan az autóban tartod? Mert én nem.
Kísérőokmányok... nem tudom ez mit takar. Az én autómat csak a forgalmi engedély szokta kísérni, mint okmány. Abban nincs tételesen feltüntetve.
Biztosítás. A kocsiban csak azt a kis visszaigazoló lapot szoktam tartani, amin rajta van a kötvényszám és a fedezetigazolás. Azon sincs. Sőt a kötelező megkötésekor se kérdezte a kalkulátor, hogy milyenek az üvegeim.
Szóval ha valaki az út szélén megállít, hogy igazoljam, hogy gyáriak az üvegeim, csak a belegravírozott gyári feliratra tudok hagyatkozni. Amúgy közben megnéztem, valóban rá van írva, hogy 70% fényáteresztő üveg, tehát sötétített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!