Ha novemberben vásároltam az autót, akkor most március 15-ig nekem kell gépjárműadót befizetnem? Nem kaptam csekket a NAV-tól
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy az köteles adót fizetni, akinek az év első napján a nevén van az autó.2023. márc. 11. 23:37
1/6 anonim válasza:
Rendesen át lett írva? A tavaly vásárolt autóra már rég megkaptam.
2/6 A kérdező kommentje:
A forgalomba helyezésről kaptam csekket tavaly.
De amit most 15.-ig kell befizetni, az a tavalyi évre vonatkozik, nem? Vagy ez már a 2023-as?
2023. márc. 11. 23:47
3/6 anonim válasza:
Neked kell befizetni, ez 2023-as adó. Nem küld csekket a nav. Èn már vagy 2 hete megkaptam az ügyfélkapumra.
4/6 anonim válasza:
Igen, a 2023-as adó téged terhel. Postai csekket én már két éve nem kaptam. Ha csekken akarod fizetni, igényelni kell. Amúgy csak egy elektronikus értesítést küldenek az összeggel.
Csak érdekességképp: tavaly márciusban örököltem egy autót. Tehát január 1-én nem volt a nevemen. Áprilisban eladtam. Egy hónapig volt a nevemen. Tavaly semmilyen csekket, vagy értesítést nem kaptam. Ellenben most küldték ki, hogy 2022 évre fizessem be a teljes adót. Szóval esetenként elég lazán kezelik a határidőket. Elfelejteni szerintem nem fognak. De ha zavar, bemész a helyi NAV irodájába és rákérdezel.
5/6 A kérdező kommentje:
Megnéztem az Ügyfélkaput, valóban itt volt. Csak én ide szökőévente lépek be és vártam a csekket. De végül sikerült befizetni
2023. márc. 12. 13:40
6/6 anonim válasza:
Nekem e-mailben jön értesítés, ha valami jön az ügyfélekapura. Így nem kell állandóan találomra belépegetni, hogy küldtek-e már valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!