A romák hogyan tudják fenntartani a német prémium autókat (BMW, Audi, stb.)?
már hogyne duskálnának a pénzben? szerintem egy "romát" sem ismersz.
állásuk az nincs, de pénzük mindig van dögivel
@13, ugyanez. Pár éve adtam el egy E36-os BMW-t, már épp sorhatos (20i) motorral, kupé. Rohadt (küszöbök cserések voltak), kellett neki kettőstömegű meg kuplung, gyári sperr elkezdett kopogni, volt pár egyéb kis öregautó baja is, de amúgy nem volt lelakva és egyedi specifikáció volt (individual gyárilag), extrák is voltak benne és működtek is, bőven menthető kategória de szintén "minuszos" ahogy mondtad, én meg már beleuntam.
De azért én olyan embernek akartam eladni szerintem igen korrekt áron, aki nem lerúgja és felgyújtja hanem foglalkozik vele, azért én is locsoltam már akkor is rá sokszázezret ha nem egymilliót, műszakilag tényleg patika volt az autó, futómű is, fékek is minőségi alkatrészekkel pár hónappal előtte lettek felújítva, tényleg csak a kasztni meg a hajtás volt foglalkozós.
Legolcsóbb hathengeres benzines kupé volt akkor a piacon az enyém. Hát hallod olyan kokerók jöttek az autót megnézni hogy nem hittem el. Elsőre még egész normális banda jött, négy srác, jól átnézték látszott hogy amúgy értenek is hozzá és tényleg felújítani vesznek E36-ot, nekik sajnos nem kellett. Másodikra lerohadt kormosdízel Seattal ahogy kell jött 5 báttya, de akkorák voltak hogy nem tudom hogy fértek be a verdába amivel jöttek. Megnézték, tapogatták, fingjuk nem volt semmiről de találgatták ki hogy még mi baja van azon kívül amit elmondtam (semmi), adtak egy olyan árajánlatot hogy a telefonom drágább annál, aztán még elküldeni sem volt őket könnyű. Harmadik banda hasonló csak ott épp satnya Type-C csapat jött, de amúgy ugyanez. És negyedszerre is egy ilyen slepp jött. A legjobb hogy telefonban az első geng kivételével mindegyik halál normálisan, értelmes ember módjára szólalt meg, én nem tudom mivan ezekkel fizetnek valami diszpécsernek hogy beszéljen helyettük vagy mi, abszolút nem tűntek olyannak amilyenek voltak mikor megérkeztek. Ötödjére végül elvitte egy normális srác, csak szegényt aztán anyagi romlásba borította a projekt dehát én szóltam előre.
Azt tegyük hozzá, pénzük nekik is van, építőiparban is jól meg tudják szedni magukat, főleg ha valamelyik vállalkozó és van olyan hülye aki fizet neki.
Nekünk is volt ilyen alvállalkozó, annyit csinált, hogy ha kértünk X embert akkor hozott X embert. Vagy hát cigányt :D
A világ minden pénze ki lett fizetve neki, aztán meg a mi cégünket szopatta a NAV mert az ő cégét már nem érték utol.
Azt is tegyük hozzá, az életfelfogásuk is más. Átlag magyarnak az van, hogy alig várják, hogy eltakarodjon 18 évesen otthonról, 30-40 éves koráig házra gyűjt.
A cigányok meg alapból olyan helyeken élnek, ahol pár millió egy ház. A hitelt se fizetik ki, kilakoltatni úgyse tudják őket, értékesíteni se lehet a házukat a dzsumbi közepén.
Plusz simán együtt él több család, több generáció. Most ha nekem sem panellakásra kellett volna elvernem 20+ milliót akkor én is vettem volna 4-5-ért BMW-t.
Nagyon jól össze szedték a Többiek a választ.
Segélyből, prostik futtatásából, drogokból, fenyegetésből/megfélemlítésből, csalásból, hazugságból és kétkezű munkából tartják fent a 20 éves prémium autókat. Van aki ne tudja fent tartani, azt ki is vonják a forgalomból.
Köztük is van normális, ezerből 1.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!