Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorblokk esetén ha a főtenge...

Motorblokk esetén ha a főtengely oldalán lévő kémlelőt nyitom meg, ahol tudom forgatni (és fokolni, a jelzések ott vannak) akkor már folyik az olaj a blokkból ugye?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi hogy az olajtér része-e, a kémlelő nyitásához le kellene-e engedi az olajat
2023. febr. 28. 18:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Mivel minden motorblokk egyforma, ezért erre a kérdésre könnyű válaszolni: vagy igen, vagy nem.

De általában nem. Az ilyen, ellenőrzésre szolgáló nyílások kialakítása olyan, hogy ha az olajtérre is nyílnak, normális körülmények között nem dől belőlük az olaj, mert úgy nagyon nehéz elvégezni a szükséges beállításokat.

2023. febr. 28. 20:35
 2/2 A kérdező kommentje:
értem, tehát ha egy szerelő pl láncot cserél vagy akár szelephézagot állít és ezért szedi ki a kémlelőt, nem jár kötelező olajcserével? vagy ilyenkor mindig lefolyatják az olajat?
2023. márc. 1. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!