Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kotelezo a pótszemuveg az...

Kotelezo a pótszemuveg az autóba, ha a vezeto szemuveges?

Figyelt kérdés
2023. febr. 28. 13:46
 1/7 anonim ***** válasza:
32%
Igen.
2023. febr. 28. 13:47
 2/7 A kérdező kommentje:

Mi az a 110?

Forrás:

Néhány éve (2012) a KRESZ módosítása után elterjedt az a tévhit, hogy minden szemüvegesnek sofőrnek rendelkeznie kell a gépjárművében tartalék szemüveggel. Nos, az igazság azonban mindössze annyi, hogy csak azok számára kötelező a tartalék szemüveg, akiknek a jogosítványukban a 110-es kód fel van tüntetve.

2023. febr. 28. 13:48
 3/7 anonim ***** válasza:
2023. febr. 28. 13:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
ha oylan kód van beírva ajogsibe, igen
2023. febr. 28. 14:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor kell ha valamilyen betegség miatt a 110-es kódot is beiratja a doki a jogosítványba, de csak azért mert valaki szemüveges, még nem kell.

Az a poén, hogy nekem az alkalmasságin mindig ráírja a doki, hogy csak szemüveggel vezethetek, de a jogosítványom 12-es oszlopába mégse írták be, se a 01.01-et, csak a 102-van ami meg, hogy 2-es alkalmasságit kell minden esetben csinálni , mert megvan teherre is a jogsim.

2023. febr. 28. 14:37
 6/7 A kérdező kommentje:
szinteveszto...ugyanez volt, haziorvos nem volt 100% ban biztos,elkuldott a szemeszetre, ahol ugyanabbol a konyvbol olvastattak mint amit korabban mar atneztem a korabbi dokival. Igy termeszetesen nem szerepel a rendszerbe.
2023. febr. 28. 15:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem szemüvegesként is bele van írva a jogosítványomba. (-1 dioptria)

Kesztyutartoban porosodik már 4 éve. Sose kérték eddig a rendőrök tőlem.

HA nincs beleírva akkor nem kell, ha bele van akkor kell..

2023. febr. 28. 18:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!