A használtautó-piacon (mikor, hogyan?) várható valamikor árcsökkenés?
Megyünk a vesztünkbe
hiperinfláció, szar forint, borzalmas az egész gazdaságunk
Még pár év orbánisztán és autóra se fog telni a legtöbb embernek
@4, még pár év?
Szerintem már most sem telik a legtöbbnek, legalábbis hosszú távon fenntartható, megbízható, biztonságos autóra biztosan nem.
Budapesten még a sok új céges autó, illetve az általánosságban jobban élő lakosság újabb autói feldobják a képet valamennyire, de vidéken az ilyen 200-300 ezres, már mindenhol foltozott, füstölő, haláluk szélén táncoló autókból rendkívül sok van, és nyilván nem azért mert a tulajnak kifejezetten az kell, pedig amúgy milliói vannak. :)
Nem olyan rég jártam bőven nyugati országban egy hétre (nem Ausztria, hanem annál nyugatabbra), az az igazság hogy a lakhatásunk és az azzal járó költségek valóban számottevően olcsóbbak, de ha bemész egy élelmiszerboltba akkor azt látod hogy kb 1,2-1,3x szorzó van az árakon hozzánk képest, viszont cserébe a minőség is jobb még ugyanazokból a termékekből is amik itt kaphatóak, a fizetések pedig inkább 2-2,5x szorzóval vannak.
Ha mondjuk tegyük fel hogy te bérelsz egy 40m2 lakást átlagos környéken, ugyanolyan pozícióban dolgozol itt vagy ott, ugyanazt az életszínvonalat és költési szokásokat tartod fenn, akkor kb másfélszer annyit tudsz félrerakni havonta ott mint itt, és közben egy békésebb helyen élsz, jobbakat eszel, szebb az életed.
Na mindegy, ez csak úgy kijött most hogy megint láttam a saját szememmel azt, amit itt sokan nem akarnak.
Az autó meg annyiba kerül amennyit kifizetnek érte. Akkor lehet csökkenés, ha elérjük azt a szintet hogy tényleg nem fogynak az autók, mert nem tudjuk őket kifizetni, de ez nálunk nem valószínű, mert a legszarabb hitelt is felveszi bárki hogy legyen egy "fasza verdája".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!