Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert zárt az egr?

Miert zárt az egr?

Figyelt kérdés

Az EGR szelepet szerettem volna ki pucolni + tömítéseket cserélni.

[link]

3as ábra tömítésnél enged az olaj mert ott láttam csöpögni.

A 2-es ábránál el akadtam, ott tömítés helyett egy ugyan ilyen, vastag fém lap van aminek a közepén a lyuk mintha be lenne hegesztve tehát ott nem jut át semmi ezt miért csinálhatták?

2023. febr. 26. 11:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Levakolták.

Akkor cseréld ki normális tömitésre .

2023. febr. 26. 13:36
 2/6 A kérdező kommentje:

De ha le vakolták akkor nem értem hogy csöpögött ott olaj. És hogy miért vakolták le? Gondolom az egr szelepet akkor cserélni kellene.

De mi van ha így hagyom?

Mit befolyásol ?

2023. febr. 26. 13:46
 3/6 anonim ***** válasza:
magasabb lesz a károsanyag kibocsátás
2023. febr. 26. 15:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg visszafolyik a szívórendszerben jelen lévő olaj. Mivel tömítés helyett egy vastagabb fém vakdugó van benne, nincs igazi tömítés, ami ezt le tudná zárni, így kifolyik. Levakolni pedig azért vakolták, mert meg akartak szabadulni az EGR szerep káros velejáróitól (megragadás, halmozott olajsár keletkezése a szívórendszerben, stb.).
2023. febr. 26. 18:51
 5/6 A kérdező kommentje:
És így a turbóhoz van valami köze?
2023. febr. 27. 10:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Nincs.
2023. febr. 27. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!