Melyik BMW-t érni meg leginkább megvenni 1-1.5 millióért?
E30 és E46 amivel szemezgetek, illetve a 2 széria közötti modellek.
Benzineset szeretnék venni, városban rohangálós illetve kirándulós autónak. A felső keret másfél millió forint. Míg e46-ból nagyon nehéz ennyiért szebb állapotút találni, az alatta lévő szériákból azért rengeteg autó van ami igazán szép állapotnak örvend.
Félreértések elkerülése végett:
Tudom hogy senki nem javasolja a BMW-t használtautó vásárlásához, és azt is hogy ez a keret nagyon szűkös hozzá. Ezekkel tisztában vagyok, de vállalom hogy mindent megadok az autónak amit szeretne, az se baj ha minden hónapban szervízben van, egyszerűen szerelmes lettem ezekbe a gépekbe és minden energiám belefektetném hogy legyen egy ilyen kocsim.
Szóval milyen modelleken lenne érdemes gondolkoznom ezek alapján?
Akkor először fektesd be minden energiád...
Értsd: semmi értelme, most ennyiért venni egyet, aztán rákölteni még egyszer ennyit. Inkább gyűjts hozzá még párszor ennyit, hogy vegyél valami értelmeset, ha mindenképp bömbit akarsz.
E30 1-1,5 millióért? Azzal késtél egy kb 10 évet. Már egy fapad 16i is drágább ennél ha nincs szétrohadva és összességében normális állapotban van.
E46-ból esetleg fapad 16i-18i kifogható szedán vagy touring formában, de az E46 elég alattomosan hajlamos korrodálódni. 1,3-1,4m körül ha ezeket a modelleket keresed szerintem kifogható olyan ami használható, de a BMW élményt nem igazán fogja megadni neked, azt egy sorhatos benzinmotorral, M-es futóművel kapod meg inkább, azok viszont 2m körül vagy felette mennek már.
Ha mindenképp BMW-t akarsz és mindenképp ennyiért, én most E36 kompaktot néznék, vagy esetleg szedánt, touringot ha akad éppen. Kompaktból a 140 lóerős 18Ti-k kifoghatóak ennyiért (a többi karosszériával 18is néven fut ez a motor), akár sperresek is, bár azokat fixen rugdosta már legalább egy hülyegyerek. Olyat vennék ami minél gyáriasabb, minél kevésbé kókányolt, sajnos ilyet találni nem könnyű ennyiből még a kis motorokkal sem.
Ha kalandvágyó vagy, én ezt például megnézném, ha tényleg annyi a baja amit a tulaj leírt akkor jó vétel lehet.
Ha hiszel a csodákban és viszel valakit aki a csoda valóságát meg tudja vizsgálni értő szemmel, illetve nem fontos hogy gyenge kivitel, akkor itt van ez:
Minden esetben készülj fel arra, hogy nagy eséllyel kokeró tulajtól kell vásárolnod, vagy olyan kereskedéstől ami már nagyon szeretne szabadulni a típustól és a csillagokat is lehazudja neked az égről. Mindenképp BMW-hez értő embert vigyél magaddal, mert ezek az autók bár ma már olcsón megvehetőek, továbbra is szakszerű javításuk pénzbe kerül.
Ha veszel egyet, első dolgod legyen hogy a hűtéssel foglalkozol, mindegyik típusnak gyenge pontja ezek közül a műanyaglapátos vízpumpa különösképp.
Oké hogy vállalod a szervizelését, de miből fogod ezt finanszírozni??? Ha másfél milliód van autóra akkor gondolom nem vagy eleresztve anyagilag. Márpedig ezekre az autókra a világ összes pénzét rá lehet locsolni. 1 éve vettem egy E46-ot, azóta 2 millió ment el rá, és még nincs vége. Még kb 1-1,5 rá kell hogy menjen, hogy teljesen patika legyen.
És 2 misiért vettem, szóval jelenleg 4 millióért van egy olyan autóm ami még mindig nem az igazi!!
Hidd el, nagyon gyorsan meg fogod utálni ha kevés a pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!