Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi tortenik ha dizelesbe...

Mi tortenik ha dizelesbe benzint es forditva, benzinesbe dizel lesz tankolva?

Figyelt kérdés
Komolyan,mi tortenik ilyenkor?
2023. febr. 21. 16:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Az eltérő égéshők miatt tönkremegy a motor, ha nem korrigálják nagyon gyorsan a hibát.
2023. febr. 21. 16:17
 2/13 anonim ***** válasza:
47%

Egy rokonom járt egyszer úgy, hogy a dízelautóját teletankolták benzinnel. Elment vele a munkahelyig, ledolgozta a napot, aztán amikor beült az autóba, az nem indult be. Utána már csak szállítani lehetett az autót. A szerelőnél leengedték a tankot (abból talán valami mosóbenzin lett), kitakarították a rendszert, megtankolták dízellel és utána működött.

Ha benzinesbe tankolunk dízelt, akkor nem tudom mi történik.

Egyik sem jó. :)

2023. febr. 21. 16:18
 3/13 A kérdező kommentje:
Nyilvan a benzinkutas cso nem megy bele a kialakitasa miatt,de elofordulhatnak veletlenek,vagy epp aki kannabol onti bele. Engem csak erdekel hogy mi tortenik. Nem,nem ontottem bele masikat
2023. febr. 21. 16:19
 4/13 anonim ***** válasza:
47%
A második válaszoló vagyok. Ez egy 2003-as Peugeot 206-os volt. Simán megtudták tankolni a benzinkúton.
2023. febr. 21. 16:21
 5/13 A kérdező kommentje:

whoopsie, en abba a hitbe voltam,hogy masfajta a cso.

Vegulis a csajba is be lehet gyomoszolni hatulrol,csak lehet nem lesz kenyelmes

2023. febr. 21. 16:24
 6/13 anonim ***** válasza:
91%
Az egyik esetben túlhevül a motor és deformálódik a blokk, a másik esetben nem ég el az üzemanyag és trutyis lesz az egész rendszer. Jobb esetben beáll az egész blokk, rosszabb esetben elkezdi koptatni magát. Nem szemmel látható dolgokra kell gondolni.
2023. febr. 21. 16:30
 7/13 anonim ***** válasza:

A benzin és a gázolaj forráspontja teljesen eltérő. Eleve erre alapozzák a kőolaj finomítást, mivel a benzin 50-150 celsius között forr, a gázolaj 250-350 celsius között.

Eltérő a viszokzitásuk, kompresszió tűrésük és másként égnek.

Dízel autóba (kamionra meg hassonló nagy dögre gondolj) régebben öntöttek benzint vagy petróleumot télen (mondjuk egy 200 literes tankba 5-10 litert), hogy megelőzzék a paraffin kiválását. A benzin viszonylag alacsony kompressziótűrése megkönnyítette az indítást, viszont cserébe kopogásos égést okozott, ami nem igazán jó a forgattyús rendszernek.

Nem tudom trükköznek-e még a dologgal, de nyilván sok fejlesztés volt az üzemanyagoknál is.

2023. febr. 21. 16:46
 8/13 A kérdező kommentje:
Es aki étolajjal kiserletezett? Az hogy jart?
2023. febr. 21. 16:48
 9/13 anonim ***** válasza:
De belemegy a cső. Mi is pórul jártunk, pár km után rángatott az autó, éreztük nem jo valami. Rajottunk mi történt, jött a tréler elvitte a kocsit, üzemanyagot leengedték és atmostak. Szerencsére semminek nem lett baja.
2023. febr. 21. 17:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Az étolajjal semmi gond nincs, mármint öreg dízelben...

megy vele mint állat :)

Csak az a gáz, hogy a használt étolajat sem olyan egyszerű beszerezni mint anno...

20-30 éve gyakorlatilag ingyen jártak a dízelesek akiknek volt olyan kapcsoalta.

2023. febr. 21. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!