Kamionnál hogyan működik a fékpedálra "kötött" tartósfék, mikor "kapcsol át" üzemi fékre?
Figyelt kérdés
2008. dec. 27. 19:38
1/11 anonim válasza:
Mire gondolsz? Motorfék? Retarder?
2/11 A kérdező kommentje:
Retarderre gondoltam.
2008. dec. 27. 20:18
3/11 anonim válasza:
A retarder sohasem kapcsol át üzemi fékre, azt Te szabályozod és csak arra való, hogy az üzemi féket kímélje.
A kardántengelyt fékezi a mágneses tekercsek segítségével olyan mértékben, amennyire Te beállítod.
4/11 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy milyen fajtái vannak, mi a működési elve, azt is tudom, kapcsolóval több fokozatban is állítható. Vagy rosszul tudom, és a fékpedálos verzióm hülyeség?
2008. dec. 27. 20:45
5/11 anonim válasza:
Van egy olyan lehetőség, hogy a szerelvényfalon van egy kapcsolód, amin egy "karika" a jel és a két oldalán egy-egy félkarika található még. Ha ez a kapcsoló be van kapcsolva, akkor ahogy elveszed a gázt (vagy a fékre lépsz)automatikusan bekapcsol a motorfék.
6/11 anonim válasza:
Én vagyok az összes válaszoló.
Milyen típusról van szó?
7/11 A kérdező kommentje:
Nincs konkrét típus, élek-halok a kamionokért és a buszokért, pusztán csak kíváncsiság. Köszönöm a válaszaidat!
2008. dec. 27. 21:07
8/11 anonim válasza:
A retardernek semmi köze a fékpedálhoz, csak a kardánhoz meg a mágnesekhez mint ahogy már leírták.
9/11 anonim válasza:
Az ik 263 tipusu autobuszon a fékpedállal lehet kapcsolni a kipufogóféket,ezt egy külön kapcsoloval is lehet kapcsolni a műszerfalon.
10/11 anonim válasza:
de a retardernek semmi köze a kipuffogófékhez
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!