Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes ilyen autót megnézni?

Érdemes ilyen autót megnézni?

Figyelt kérdés
Találtam egy autót a közelben,ami eléggé olcsón van hirdetve.a leírásban úgy van hirdetve,hogy jó motorikus állapotban,jó futóművel,megkímélt utastérrel,üzembiztos állapotban.lekérdeztem a rendszámot ügífélkapun,és 10 tulajdonosa volt.gondolom mindegyik eladta valamiért.a műszakija is hamarosan lejár,gondolom nincs sok kedvük foglalkozni vele.a képeken nem tűnik leharcoltabbnak mint pl egy 500 ezer-1 millió forinttal drágább társa,csak ez a 10 tulaj aggaszt.érdemes egy ilyen autót elmenni megnézni?ha viszek magammal egy hozzáértőt,és ő szerinte rendbe van az autó,akkor érdemes lehet megvenni?vagy a sok tulaj egyből kizáró ok lenne nektek?

2023. febr. 9. 16:22
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Önmagában a sok tulaj nem kizáró ok, de nem szokott véletlen lenni a sok tulaj.

Általánosságban ezek olyan autók, amikre már annyit kell költeni (és ez nem feltétlen látszik képeken), hogy gazdasági totálkárnak mondható, és mondjuk cigány familián belül mozog már sok ideje.

Ne legyenek kétségeid, ha valami kinézetre nagyon ár alatt van, akkor az 99,99999%-ban azért van ár alatt mert szar is.

Ráadásul autóvételnél elég nagy plusz pont, ha jó ideje egy tulaj birtokolja, aki ezáltal ha egy korrekt ember, akkor tényleg jó információt tud adni az autó állapotáról. Ha akinél most van az amúgy nem is egy kókler báttya, de csak fél éve van nála a verda, akkor nem fog tudni releváns infót adni az állapotáról ha megfeszül sem, hiszen ő sem ismeri az előéletét elég jól.

2023. febr. 9. 16:27
 2/10 A kérdező kommentje:
ezt egy közeli kereskedés hírdeti,szerintem beszámították az autót,mert olyanokat árulnak általában.ez egy 24 éves autó,úgyhogy a km nem is számít ami benne van,és ezekbe az 1.9tdi-vel szerelt motoros autókban általában már úgy is 400-500 ezer km van.a műszakija is lejár nyáron,úgyhogy gondolom már nem is akarnak rá költeni.nem azt mondom hogy nagyon ár alatt van,mert van belőle olcsóbb is,ami meg 1,5-2 millió forint,az átlalában első gazdás,150 ezer kilóméteres. úgy vagyok vele,ha 200-300 ezret rá kell költeni,és még elmegy pár évig,akkor is még megérné nekem.
2023. febr. 9. 16:36
 3/10 A kérdező kommentje:
2006-ban pl másik rendszáma volt.ez mit jelent?miért lesz másik rendszáma egy autónak pl 10 év múlva?
2023. febr. 9. 16:38
 4/10 A kérdező kommentje:
ja,és jelenleg ideiglenesen ki van vonva a forgalomból.bár azt sok kereskedő csinálja ha jól tudom.
2023. febr. 9. 16:39
 5/10 anonim ***** válasza:

1.9 TDI esetén akkor van rá esély, hogy egy tunerjóska gépezetről beszélünk amit korábban már chipeltek, húztak, faragtak mindenfele, esetleg azóta valamennyire visszaállították gyáriasra hogy eladható legyen de ennek akkor is nyoma marad.

Vigyél tényleg valakit aki ért hozzá (TÉNYLEG ért hozzá), a kereskedő biztosan rá fogja mondani hogy kihagyhatatlan vétel meg hogy kimegy a világból, de rá ne bízd magad semmiképpen, egy autókereskedő abból él hogy profitál az autóiból, ha olcsón adja az nem véletlen.

2023. febr. 9. 16:39
 6/10 A kérdező kommentje:
persze,ezzel tisztában vagyok,hogy a kereskedők simán átvernek ahol tudnak.én se úgy bánnék már ezzel az autóval mint egy hímestojással,mert nem látom értelmét,hogy egy 24 éves autóval így bánjak,mert ennek szerintem 2-3 év múlva már semmi értéke nem lesz,és mehet a szemétbe.egy 1.9 tdi motornál kb mekkora költségekkel lehet számolni,ha ne adj isten megvenném,és kijönnének a hibái?2-300 ezres ráfordítás még beleférne,ha utána még elmegy pár évig.
2023. febr. 9. 16:49
 7/10 nemaRendőrség ***** válasza:

Oké hogy sok tulaja volt, de hány eredetiségi vizsgája?

Mondok egy példát, öreg bácsinak van 5 gyereke és egy kocsija, amit anno ő hozott ki a szalonból.

Bácsi sajnos elhunyt, megörökölte az 5 gyereke és a felesége az autót.

Lemegy a hagyatéki, eladják, jóskapista megveszi. Jóskapista a 7. tulajdonosa az autónak, ha valaki hitelre vette akkor a 8., mert a bank is tulajdonosnak van bejegyezve (ha olyan volt a hitel). Hiába csak a második.

Vagy sokan trükköznek céges autóval is hogy pár év alatt 10 tulaja lett, de közben egy ember használta.

Eredetiség vizsgák számán viszont tisztán látszik hogy mi a helyzet.

Ha tényleg 9 darab van rajta akkor felejtős.

2023. febr. 9. 20:17
 8/10 A kérdező kommentje:
7-es köszönöm a segítséget.a számlaellenőrzés és eredetvizsgálat fül alatt gondolom akkor az összes eredetvizsgálatot megmutatja. 4 darab van,1db 2006-ból,1db 2009-ből,1db 2013-ból,és 1db 2015-ből.az autó 1999-es. akkor gondolom itt is valami olyasmi volt amit írtál,valszeg cégre vették újkorában.de ahogy elnézem kb pontosan mindig 3 évet volt a 4 tulajnál,ez nem tűnik túl jó jelnek,mert azért nem olyan hosszú 3 év.vagy neked erről mi a véleményed?
2023. febr. 9. 22:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Rakd be a hirdetést.

10 tulaj önmagában nem biztos, hogy gond. Az eredetvizsgák számát is nézd. Na meg a szokásos dolgokat.

Gyanús, hogy olyan f/sza az autó, de mégse műszakiztatják le, pedig az egyszerű vásárlót az csábítja

2023. febr. 10. 07:50
 10/10 nemaRendőrség ***** válasza:

1tulaj: 7 év

2:3 év

3:4 év

4:2 év

5:8 év

Szerintem ez bőven jó adat. Volt 2 sokéves tulaja, az hogy 10-15 évvel ezelőtt volt pár aki ugródeszkának használta már régen mindegy.

A legfontosabb hogy az utolsó tulaja 8 éven keresztül tartotta karban, 8 év alatt pedig már konkrétan mindent kell csinálni egy kocsival

2023. febr. 10. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!