Melyik motorolajnak jobb a viszkozitasa : xado 5w50 vagy liqui moly 10w60 motorolajnak ?
"#7 Mivel keszitem ki ? A nagyobb viszkozitas = jobb kenes. Tehat ?"
Ezt a motor fejlettsége, csapágyazása dönti el, hogy milyen olaj kell. A túl "vastag olaj" hiába ken jobban látszólag, annyira "lassan" és ellenállóan folyik, hogy nem ér el időben a kenési helyekre egy hidegindításnál, üzemmelegen pedig a fogyasztás borzalmas lesz. 50 meg 60-as melegoldali viszkozitás tényleg csak sportautókhoz kellhet, szóval kétlem milyen autóról is van szó ?
#10 Pl MOL motorolaj adatok, 0W20 vs 10W50:
-sűrűség 15°C-on: 0,836/0,856
-kinematikai viszkozitás 40°C-on: 39,0/117,1
Barátunk ezt eljátszotta pár hete, én emlékszem. Elkezdett agresszívan támadni, majd jelentve lett és törölték a hozzászólásai nagy részét.
Eleve már a kérdés abszurd, mi az hogy jobb viszkozitás ? Mi a jó és mi a rossz ? Kenés nem = az olaj "vastagságával", akkor nem lehetne 0w20 meg 0w16-os olajokkal menni.
#17 Szerintem szokás szerint nem is válaszokat várt, hanem csak a saját butaságát megerősítő "válaszokat". Aztán mivel mindenki mondja neki hogy rosszul gondolja így itt mindenki hülye szerinte:D
Mondjuk ha neki jó a 10W-60 akkor nekem is, nem az én kocsim így nem is én fogom fizetni ha főtengelyes lesz:D
#18 De nincs ám: [link]
A Castrolnak sincs ugyebár, csak neked, Kis Pistikének Röcsöge utolsó utcájában. De mondtam már, tegyél bele kátrányt. Nagyobb viszkozitás=jobb kenés ugyebár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!