Fékdob csapágyfészek probléma?
Sziasztok
Egy Opel Corsa B-n cseréltünk hátsó KÚPGÖRGŐS kerékcsapágyat.
Kiütöttük a régi csapágy karikát és raktuk volna be az újat de kiderült, hogy valami nem stimmel. Kézzel beletudtuk nyomni a helyére és a helyén elforgott a karika. Úgy döntöttük, hogy vissza rakjuk a régi karikát. Az jó volt, csak beleütni tudtuk, de bent a helyén elforog.
A fékdobot eleve úgy vettem, hogy "csapággyal szerelt", tehát benne volt a karika.
Tehát nem kotyog és nem mozog ki, be, a helyén marad, csak elforog egyhelyben.
Csapágy fészek problémának hívják ezt.
A belső nagy csapágyról van szó, a kissebb csapágynál nem volt probléma.
A neten csak a GÖRDÜLŐ csapágynál írják ezt problémának pl:simson főtengely csapágy.
Fékdobnál próbáltam keresni hasonló kérdéseket, de nem találtam, még utalást sem.
Kúpgörgős csapágynál az probléma, hogy elforog a gyűrű?
Megtudtam, hogy van csapágyragasztó és nagyon dicsérik.
Van többféle méret, mivel belefeszül a dobba, csak elforog a helyén szerintem a 0,1 mm-es elég.
Valakinek volt hasonló tapasztalata?
Esetleg kúpgörgős csapággyal?
Visszavinni nem lehet a vett fékdobot?
Gondolom valami utángyártott csoda, annál bármi előfordul.
Rengeteg ilyen csapágyat szereltem, mind préselve volt a dobba, eszükbe nem jutott elfordulni.
Ha már kis ütése lesz a dobnak, az szétveri a csapágyat, nem véletlenül préselt.
Illetve a végén kell, hogy kotyogása legyen a kereket mozgatva, nem szabad szorosabbra meghúzni.
Hamarabb vettem meg a fékdobot. Aztán csapágyas lett és most cseréltük benne a csapágyat.
A kereket beállítottuk rendesen, súly rá engedéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!