Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékdob csapágyfészek probléma?

Fékdob csapágyfészek probléma?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Egy Opel Corsa B-n cseréltünk hátsó KÚPGÖRGŐS kerékcsapágyat.

Kiütöttük a régi csapágy karikát és raktuk volna be az újat de kiderült, hogy valami nem stimmel. Kézzel beletudtuk nyomni a helyére és a helyén elforgott a karika. Úgy döntöttük, hogy vissza rakjuk a régi karikát. Az jó volt, csak beleütni tudtuk, de bent a helyén elforog.

A fékdobot eleve úgy vettem, hogy "csapággyal szerelt", tehát benne volt a karika.

Tehát nem kotyog és nem mozog ki, be, a helyén marad, csak elforog egyhelyben.

Csapágy fészek problémának hívják ezt.

A belső nagy csapágyról van szó, a kissebb csapágynál nem volt probléma.

A neten csak a GÖRDÜLŐ csapágynál írják ezt problémának pl:simson főtengely csapágy.

Fékdobnál próbáltam keresni hasonló kérdéseket, de nem találtam, még utalást sem.

Kúpgörgős csapágynál az probléma, hogy elforog a gyűrű?

Megtudtam, hogy van csapágyragasztó és nagyon dicsérik.

Van többféle méret, mivel belefeszül a dobba, csak elforog a helyén szerintem a 0,1 mm-es elég.

Valakinek volt hasonló tapasztalata?

Esetleg kúpgörgős csapággyal?

2023. febr. 3. 08:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Visszavinni nem lehet a vett fékdobot?

Gondolom valami utángyártott csoda, annál bármi előfordul.

Rengeteg ilyen csapágyat szereltem, mind préselve volt a dobba, eszükbe nem jutott elfordulni.

Ha már kis ütése lesz a dobnak, az szétveri a csapágyat, nem véletlenül préselt.

Illetve a végén kell, hogy kotyogása legyen a kereket mozgatva, nem szabad szorosabbra meghúzni.

2023. febr. 3. 08:57
 2/3 A kérdező kommentje:

Hamarabb vettem meg a fékdobot. Aztán csapágyas lett és most cseréltük benne a csapágyat.

A kereket beállítottuk rendesen, súly rá engedéssel.

2023. febr. 3. 10:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Eltelt egy kis idő, használtam az autót. Eddig tökéletes.
2023. márc. 16. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!