A prémium üzemanyag miért is jobb pontosan?
Igazából aposommal 2006-2007-ben vettünk két új autót. Azóta neki 420, nekem 403 ezer km van benne.
Ő gyakrabban (szinte mindig) tankolta a prémium üzemanyaggal, de én csóróskodom, nekem jó a sima is.
Ugyam az az autó, ugyan az a motor.
De semmi különbséget nem vettünk észre.
Neki lett benne turbó cserélve, nekem még gyári minden.
Most lesznek lánc cserések, meg az enyém kuplungos.
Érdekes, pont egy 1.4-es F astra volt az autó nálam is. Ha nem huzattam ki minden indulásnál 2esben 60ig akkor pár perc után a lovak fele elkezdett legelni. Nem igazán akartam vele foglalkozni, pénzem sem volt rá. Kapott egy tele tank omv-t, megszűnt a problémája.
De ha valaki kezdetektől azt tankol akkor dicséri az auchanos üzemanyagot.
Vagy úgy van vele mint az az ismerősöm, hogy 3 év alatt kitermeli a komplett motorcserét az árkülönbség annyit ment vele.
"Én még sose tankoltam az Auchannál, nem is fogok. De tényleg ilyen rossz lenne? Vagy csak akkor ha az autóba kényes motor van?"
Decemberben próbáltam ki életemben először ezt a kutat, mikor megszűnt az üzemanyagok ársapkája és csábító volt az árkülönbség. Euro6-os, részecskeszűrős, biturbós dízelbe tankoltam Auchan gázolajat. Nem tudom mennyire számít kényesnek ez a motor, de faék egyszerű őskövületnek nem mondanám. Az ég világon semmi különbséget nem vettem észre.
Sajnos nemek az Auchan nem esik útba. A lakóhelyemtől 200 km-re van a legközelebbi Auchan kút. De ha megint arra járok, simán tankolnék ott.
#12 Az tényleg érdekes. :D Én még akkoriban a Shell 100-ast nyomtam, mert éljen a gazdasági összeomlás és az olcsó benzin. Aztán ahogy drágult úgy váltottam 95-re, majd Auchan-ra, illetve Auchannál próbáltam egyszer a 98-at is. Szóval 2 kút 4 féle benzine, nem nagyon volt észlelhető különbség. Illetve egyszer tankoltam egy utazás során egy noname kútnál 95-öt, azzal sem volt semmi baj. Aztán egyszer elfelejtettem a szokásos helyen tankolni, úgyhogy otthon a MOL-nál álltam meg. Utána csak a baj volt vele. Alapjárat szar, erő/nyomaték semmi és fulladt elinduláskor. Elpocsékoltam, utána kapott Shell 100-asat, megszűnt minden baja.
A mostanival nem voltam még sem Auchannál, sem MOL-nál, szóval ennyi infóm van csak róluk. Mikor megvettem kapott Shell 100-at, azóta pedig mindig OMV 95.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!