A regisztrációs adó mit tartalmaz?
Milyen szempontból? Új autó vásárlás?
Ez az esetemben úgy volt még 2018-ban, hogy 7,3M Ft volt az autó. a rendeléskor pár százezer előleget elutaltam. Amikor megérkezett az autó a szalonba, átutaltam a fennmaradó összeget. Ekkor még egy hét eltelt, mire elhozhattam. Ez alatt a szalon maghatalmazással intézte a regisztrációs adó befizetését, a rendszám, tulajdonosként a nevemre szóló forgalmi engedély igénylését és helyben leműszakiztatták az autót. Ennek a költsége 150.000 Ft volt, amit átvételkor bankkártyával fizettem a pénztárban.
Plusz költség még annyi volt, hogy egy kötelező biztosítást kellett kötni. És már el is hozhattam.
Ha használt, import autóra gondolsz, azzal nincs tapasztalatom.
1/
Igen használt és külföldi,elméletileg 1 nap alatt meg van a regisztráció mert már be van adva vagy mit mondtak. De gondolom mondjuk a regisztrációs adó 80EFt és utána még nekem forgalmi névre írás meg ilyenek plusz pénz?
Semmit nem tartalmaz ez egy + díj.
Nálunk pár óra alatt megszokott jönni a regadó igazolás
7/
Tehát akkor megveszem a használt autó kereskedésben az autót ők elintézik a regisztrációs adót magyar rendszámot forgalomba helyezést és én aztán itthon a hivatalban a névre íratást?
Kereskedésből általába mindíg névre írva kapod az autót, ha nem kéred hogy átirassák akkor természetesen nem teszik.
Mikor rendszámot kap egyből a te neveden lesz így leszel első Magyarországi tulajdonos
9/
Tehát akkor ez benne van a 80EFt ba? Biztosítást is intéznek vagy azt nekem kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!