Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az új formátumú rendszámok...

Az új formátumú rendszámok (alapesetben) miért AA AB-vel kezdődnek ? Mi az oka annak, hogy nem AA AA-val?

Figyelt kérdés

2023. jan. 30. 01:46
 1/9 anonim ***** válasza:
26%
Valamire fenn van tartva vagy visszaélésre alkalmasnak találták. Ne kérdezd, mert nincs benne logika. Egy ilyen egyszerű döntést sem tudtak abszolválni a drága minisztereink. De hát erre szavazott a nép, ők akarták ezt.
2023. jan. 30. 03:33
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Francért kell mindenbe belerángatni a politikát. Én nem emlékszem egy szavazólapon se olyan kérdésre, hogy „mivel kezdődjenek az új rendszámok”.
2023. jan. 30. 04:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

#2: Gondolom azért, mert így működik most ez az ország.

Lásd a vármegyés mizériát is. Teljesen jó analógia.

Egyébként pont tök mindegy szerintem, hogy mit zárnak ki. Ezer meg egy kombó van, aminek valamilyen szubkultúrában van plusz jelentése és hagyják. Pl. a náci rendszámos BMW

2023. jan. 30. 07:20
 4/9 anonim ***** válasza:
71%

AA AA-val kezdődött

csak mire feleszméltél már ki is futott

2023. jan. 30. 07:53
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
Tavaly nyáron rengeteg AA-AA rendszámot láttam, azzal kezdhették a kiosztást. Csak mára már elvegyülnek a legelső rendszámok a többi között.
2023. jan. 30. 08:07
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Az az oka, hogy nem azzal kezdődnek.
2023. jan. 30. 09:25
 7/9 anonim ***** válasza:
80%
AA AA-val kezdődnek, szóval ezt benézted.
2023. jan. 30. 11:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

AA AA-val kezdődött pedig.

Az AA AA-001-et odaajándékozták a Közlekedési Múzeumnak

AA AA-002-re nincs találat, valszeg lecserélték már (talán későbbi taxi kaphatta)

AA AA-003 viszont ki van adva forgalomba, egy fehér Kia Sportage-n van.

2023. jan. 30. 14:20
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az Érdemi válaszokat, leginkább a legutóbbi hozzászóló segítő részletezését.

Egy másik netes oldalon összegződött alapvető tévedéssé az, amire itt elhamarkodva rákérdeztem. Valóban tájékozódhattam körültekintőbben a kérdésem megfogalmazása előtt.

2023. máj. 31. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!