Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kb 3 év kihagyása után újra...

Kb 3 év kihagyása után újra vezetek,viszont ahol van vissza gurulasi lehetőség lefulladok, nehezen megy a kuplung gaz használata,mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 éve vizsga után 5x ültem autóba,mindenféle voltunk autópályán is. De aztán vhogy nem volt rá szükség , akkor még nem vezettem egyedül. De nehéz volt anyuval össze egyeztetni a nagyon eltero munkarendunk miatt. Meg nem jártam kb sehova ahova kellett volna a kocsi.

Csak,hogy most megváltozott minden,szeretnék jönni menni onallosodni. Szeretnék vezetni nagyon!

Vettem egy autót,hogy ne anyu kocsijat nyuzzam.

Hugommal voltam vezetni(O már 4 éve vezet) , első alkalom után nagyjából bele razodtam.

Eleinte kihaltabb kertvárosban gyakoroltam,ahol ugye nincs forgalom,plusz nehezítes hogy munka után van lehetőségem gyakorolni de sötét van. Így kicsit nehezebbnek érzem.Viszont ilyenkor nem nagy a forgalom a városban.

Valtas,vissza váltás táblák mennek.

Viszont ha olyan kereszteződés van ahol van vissza gurulasi lehetőség lefulladok. Ha van mögöttem autó akkor kicsit bestresszelek. Kint van a T betű úgy láttam hogy ilyenkor hagynak egy kis távolságot.

Vhogy nem találom el a kuplung gaz kapcsolatot.:( Van mikor megy,de többször nem.

2023. jan. 28. 12:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Kb mindenki mókolt alapjáratú dízeles autón tanul, aztán ha egy gyengébb benzines autóba ül akkor gyakran lefullad az elején. A normális oktatók ezt jelzik.
2023. febr. 2. 20:23
 12/12 anonim ***** válasza:
Valószínűleg túlságosan félsz a visszagurulástól, ezért kapkodsz. Ettől nem lesz jobb. Amikor én tanultam vezetni, nem ment sehogy sem, mindig lefullasztottam a kapkodással. Aztan az oktató azt mondta, hogy ne nyúljak a gázhoz, csak a kuplunggal próbáljam megtartani a kocsit. Tehát mikor a kuplungot felengeded fogásig, vedd le a fékről is a lábad, és meg kell tudd csak kulpunggal tartani az autót. Nem szabad se visszaguruljon, se leffulladjon ha megfelelő magasságig engeded fel és tartod. Ez ha megvan, akkor ennek tudatában már nem fogsz kapkodni, hogy jaj minél hamarabb gázt adni, mert gurul visszafele.
2023. márc. 14. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!