Olajfogyasztás okozhat-e fehér füstöt?
Tudom, csak úgy nem lehet megmondani mi a hiba, de talán tud valaki annyit segíteni hogy mit tudok ellenőrizni vagy valami.
Szóval adott egy Vectra B X18XE gurulós szekér képződmény, ami néhány hete elég erősen fehéren füstöl. Nem vagyok benne biztos hogy fokozódik a füstölés, néha jobban néha kevésbé füstöl, elég látványosan. Napszaktól/időjárástól függően nem ugyanúgy látom. A hűtővíz nem fogy, viszont az olaj fogyogat, lassan 10000 km-rel az utolsó olajcsere óta 1,5 litert kellett ráöntenem, legutóbb fél litert öntöttem rá talán 2-3 hete és hangyányival a max alatt volt a szint. Viszont ma reggel néztem teljesen hidegen éppenhogy elérte a minimumot. Ebből nekem úgy tűnik hogy az utóbbi néhány hétben elkezdte jobban fogyasztani az olajat, a fehér füst megjelenésével egybe kötve.
Más észrevételem nincs, úgy megy az autó ahogy az elmúlt 1 évben, amióta megvan. Csak ez az erős füstölés most nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!